Las canciones de Lola Puñales vuelven a la vida
El grupo sube su discografía a Bandcamp, incluyendo un disco inédito hasta ahora
ALACANT. Set gales de les set que s'hi han retransmés fins al moment han penjat l'etiqueta de Trending Topic a Twitter Espanya. Algunes d'elles, fins i tot, han piulat entre els temes més comentats d'Argentina a la xarxa social. I és que Duel de Veus, el talent show d'À Punt, ha demostrat que la llengua valenciana no té fronteres. "A mi m’ha parlat directament gent de fora que m’ha confessat que no entenia el valencià o, inclús, que no sabia ni que existia i que ara està aprenent-lo i traent-se el B1", confessa Àlex Blanquer, presentadora del programa musical, qui assegura que "llevat d'alguna paraula, s'entén tot el context".
La show-woman es mostra satisfeta per la tasca de normalització lingüística que està fent el programa i revela que el llançament per Twitter a l'àmbit nacional i a Argentina ha sigut gràcies a Samantha Gilabert, l'ex concursant d'Operación Triunfo que es troba entre el jurat. Tanmateix, no li resta mèrit a la resta de factors, ja que, "per molt que una persona ens done eixa visibilitat, el producte ha de ser bo, ha d’agradar i ha d’enganxar a la gent perquè continue sent Trending Topic en totes les gales. L’impuls ha sigut Samantha, però després la gasolina l’hem posat nosaltres, tot l’equip, tot el programa i el producte que hem donat, que està agradant moltíssim", insisteix.
A banda de l'aposta pel valencià, Duel de Veus té altres elements que el distancien d'altres talent shows més generalistes com La Voz, Factor X o, fins i tot, Operación Triunfo. "Ací no s’elimina a ningú; sempre tenim un aspirant que pot entrar i, per tant, l’equip va variant. És en la semifinal i la final quan s'eliminaran concursants per quedar-nos amb el guanyador o guanyadora", apunta. I proposa per a una futura edició -que no està confirmada, però que no estranyaria donades les dades d'audiència-, que el programa s'emetera en directe, cosa que permetria tindre "més feedback amb els espectadors de casa. A més, si hi haguera públic podríem fer-lo partícip, per exemple, amb votacions, repartint la responsabilitat del jurat".
Entre els i les participants es poden trobar estils i franges d'edat diferents, una cosa que la presentadora assenyala com a altra diferència, perquè, "per molt que altres programes diguen que tots tenen oportunitat d’entrar, és molt difícil veure a una xica de 18 anys i a un home de 64. Eixe obrir els braços perquè tot el món puga complir un somni o aconseguir eixe objectiu que està perseguint a la música és un dels valors principals de Duel de Veus", assegura. A més dels i les concursants, la cara visible del programa també registra varietat, amb un jurat format per Samantha Gilabert, "la jove promesa, la frescor"; Eugeni Alemany, "el punt divertit", i Sole Giménez, "la veu de l'experiència", defineix Blanquer, a qui ella mateixa es descriu com a "la novetat de la cadena".
Amb aquest llistat de noms, suggereix que, si hi haguera una segona temporada, es podria traure més partit a aquest sector del programa: "Al jurat tenim dos cantants i un humorista, i jo a la gala 7 vaig cantar, però puc fer el que em proposen. Estem també per a esprémer-nos i perquè el producte siga molt més bo", considera la presentadora, qui no deixa de ser conscient que elles i ell estan a un segon pla, tot i aquest possible punt de participació, perquè "els veritables protagonistes són els concursants, que tenen talents de musicals, de concursos nacionals i de nivell internacional".
Amb outfits que no passen desapercebuts, convidats especials i versions en valencià de cançons castellanes, Blanquer garanteix que el programa encara sorprendrà fins a arribar a la gala 13, on es decidirà el guanyador o guanyadora de la primera edició de Duel de Veus. "Cada dissabte li donem un puntet extra. Als primers programes els i les concursants van fent família, però la segona meitat és quan comencen a competir més encara i a eixir les veus com no s’havien sentit fins ara", avança. I revela que sorprendran convidats, participants i format, "que encara que és el mateix, el canviem un poc en cada programa, modificant alguna norma o algun element que forma part de les gales".
El grupo sube su discografía a Bandcamp, incluyendo un disco inédito hasta ahora
'Björk: una constante mutación' (Nórdica) reúne entrevistas y artículos de prensa que abarcan el recorrido vital y profesional, y dan cuenta de la capacidad de reinventarse, de esta gran artista islandesa