CONSTRUCCIÓ D'UN NOU MERCAT I REHABILITACIÓ DE LA CASA DE CULTURA

Monòver aprofita la visita de Mazón per a demanar a la Diputació una inversió "com mai s'ha fet"

23/10/2021 - 

MONÒVER. L’alcalde de Monòver, Alejandro García, ha rebut durant el matí del divendres 22 d'octubre una visita oficial del president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, amb la resta de l’equip de Govern.

Mazón ha estat acompanyat per la diputada Mª Carmen Jover; l’alcaldessa de Petrer i diputada, Irene Navarro; la vicepresidenta segona i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna, així com portaveu de Govern i alcaldessa d’Albatera; la resta de l’equip de Govern i representants del Partit Popular local i de veïns de Monòver.

A l’arribada del president de la Diputació han parlat amb alguns veïns del carrer Joaquín Turina, els quals van perdre les seues cases en desembre de 2019. Després de conéixer l’estat actual del procés i la situació de les famílies, la comitiva ha procedit a muntar al saló de plens, on Mazón ha signat al llibre de la ciutat i s’ha dut a terme la reunió.

L’objectiu de la visita era veure l’estat actual del Pla Planifica en relació a Monòver, el qual encara continua ajornat. A més, Alejandro García ha reclamat a la Diputació “que faça una inversió molt important, una gran inversió a Monòver, com mai ha fet, d’aquelles que la ciutat no pot assumir a causa de la seua situació econòmica”.

A més a més, ha traslladat a Mazón “la necessitat de trobar finançament per a dur endavant el nou Mercat Municipal de Monòver, així com una rehabilitació destacada a la Casa de Cultura”, inversions que “superen el milió d’euros”. Per tant, “únicament una administració important com aquesta pot dur-la endavant”, com ha remarcat l’alcalde.

En aquest sentit, García ha insistit a Carlos Mazón “que siga ell el primer qui, per fi, faça una inversió d’aquesta magnitud a la ciutat, com sí ha fet la institució provincial a altres localitats alacantines”. Monòver “necessita aquest tipus d’ajuda perquè la situació econòmica local ens impedeix fer qualsevol tipus d’inversió d’aquesta envergadura”.

Una vegada finalitzada la reunió de treball, la comitiva s’ha traslladat fins a l’Ermita de Santa Bàrbara, on ha pogut comprovar l’estat actual de l’edifici, “el qual necessita una rehabilitació integral”, segons han remarcat tan l’arquitecte com l’arqueòloga del Bisbat.

Davant aquesta situació, les administracions presents (local, provincial i el Bisbat) s’han compromés “a posar-se d’acord per tal d’assumir aquestes obres necessàries en un edifici tan emblemàtic i estimat com és l’Ermita, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC)”. A més a més, “sol·licitaran ajuda a la Generalitat Valenciana per tal d’ampliar les aportacions econòmiques”, com han remarcat Mazón i García.

Pel moment, allò més immediat serà “tornar a fer sonar la campaneta de Santa Bàrbara”, com molts veïns de Monòver estan trobant en falta des de fa mesos, ja que “l’espadanya es troba molt deteriorada i és un perill fer-la sonar en aquestes condicions, ja que podria caure i provocar algun succés”, com ha explicat l’alcalde

Noticias relacionadas

next
x