GRUPO PLAZA

RESTORaN DE LA SEMANA 

El Restaurant Sendra, en les Rotes de Dénia - Lidia Caro

Sendra és salnitre, polp sec i cuina familiar

| 01/10/2023 | 1 min, 13 seg

El cap de setmana passat va ser l'últim de l'estiu, excepte per a la terrassa de Sendra. En este restaurant de les Rotes, a Dénia, on Kike Parra va ser tan feliç menjant polp sec —"l'estampa visual d'estos octòpodes oberts com un palmito i penjats amb una canya dels fils d'estendre és tota una declaració d'intencions; la família Sendra ho sap i per això seguix la tradició rigorosament"— el sol s'aferra com els cefalòpodes a les roques o els valencians al cap de setmana.

Luis Sendra i el seu fill Jose mantenen una cuina tradicional amb quasi cinquanta anys d'edat: peix de llonja, marisc, polp sec i, per descomptat, arrossos. A banda, senyoret i paella de marisc desfilen pel gran menjador interior, però és en la terrassa descoberta, la que està pegada a la barana a pocs metres de la mar, on es percep el salnitre i la matèria primera amb menys elaboració: gambes, eriçons —en temporada, amb el fred— i tapes marineres clàssiques.

Sendra juga en la ubicació d'uns altres com el Mena o El Pegolí, però la seua estructura i arquitectura marinera recorden el fet que fa unes dècades els restaurants amb canyissos i els arrossos sense grans crustacis —i amb prou més d'arròs— eren cosa de pescadors i no de futbolistes.

next