sisena edició

Dels drets d'autor al 'playlisting': l'IVC ofereix un curs bàsic de negoci musical

21/12/2022 - 

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de Cultura presenta la 6a edició del curs Coneixements bàsics del negoci musical, orientat a professionals que vulguen ampliar coneixements i afrontar les noves realitats del seu sector, i també a músics, artistes i a tot el que estiga interessat a formar-se en el negoci musical.

La 6a edició de Coneixements bàsics del negoci musical començarà el 17 de gener i finalitzarà el 23 de maig de 2023. Les sessions tindran lloc els dimarts de 16.30 a 18.30 hores, i es podrà optar a modalitat presencial o en línia.

L’objectiu d’aquest cicle, de 18 sessions, és posar a la disposició dels assistents els coneixements i capacitats bàsiques en diferents àrees del sector: màrqueting, comunicació, ‘sponsoring’, ‘fan tokens’, com dissenyar un projecte musical, la figura del productor musical, el videoclip com a eina artística i promocional, ‘playlisting’, distribució musical, relacions contractuals, drets d’autor, ‘royalties’ i drets en l’entorn digital, creació i negoci musical, internacionalització i gestió fiscal i laboral dels músics i artistes.

El cicle, coordinat i dirigit per Vicente Martínez (Songsforever), que compta amb una àmplia experiència en altres cursos formatius musicals com el postgrau en Gestió Empresarial de la Música de la Universitat de València, l’impartiran professionals reconeguts de la indústria musical, artistes i professors experts de la Universitat de València, amb un claustre totalment paritari, seguint la tendència iniciada en les últimes edicions. 

A més, el curs comptarà amb la participació d’un artista i productor musical (per determinar). I, finalment, la presència institucional vindrà de la mà de Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, que impartirà la classe dedicada a les ajudes i subvencions.

El cicle compta amb 60 places per a la modalitat presencial impartida en la seu de l’Institut Valencià de Cultura, a la plaça de Viriat s/n de València, i 100 per a la modalitat en línia, a la qual es podrà accedir mitjançant la plataforma pròpia de l’IVC.  Tota la informació i el programa del curs es troben disponibles en la web de l'IVC i les inscripcions ja estan obertes. El cost de la matrícula és de 5 euros per sessió o 50 euros pel curs íntegre.

Noticias relacionadas

next
x