Hoy es 12 de julio

Acordades amb la Plataforma de Persones Afectades

Cocentaina, Muro i Alcoi lliuren a la Conselleria les demandes de millora de la línia d’autobús a València

17/06/2024 - 

COCENTAINA. Després del recent canvi en l’empresa adjudicatària de la gestió de la línia d’autobús Alcoi-València, s'ha denunciat que les condicions del servei han empitjorat notablement. A més d’eliminar-se totes les parades que efectuava a la ciutat de València, ha augmentat la durada del viatge, ja que ara l’autobús passa per Gandia, la qual cosa suposa un retrocés en la qualitat d’aquest servei, tal com han vingut denunciant des de les poblacions afectades.

Per aquest motiu, representants dels ajuntaments d’Alcoi, Cocentaina i Muro es van reunir el dimecres 3 d’abril amb la Plataforma de Persones Afectades i van adquirir el compromís d’elaborar conjuntament un document que recollira les demanes i les propostes de millora d’aquesta línia per tal de lliurar-la a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de resoldre com més prompte millor aquesta situació. 

El document, que s’acaba d’enviar a la Conselleria, recull la necessitat de recuperar les parades de l’Hospital de la Fe, l’Estació Joaquim Sorolla i la Plaça d’Espanya a València; crear un servei directe des de l’Alcoià i el Comtat a la ciutat de València en les primeres hores del dia; generar connexions amb altres mitjans de transport com el ferroviari a Xàtiva, l’estació d’autobús d’Alcoi o els polígons industrials, que el vehicle efectue una parada en Xàtiva en cas que algun passatger ho sol·licite, així com dur a terme una campanya d’informació sobre els horaris actuals i fer públiques les xifres i l’evolució dels passatgers abans de la posada en marxa d’aquest nou servei.

En paraules de l'alcalde de Muro, Vicent Molina, "reivindiquem que aquesta línia siga òptima per als usuaris i recupere les parades perdudes. A més a més, creiem que cal una profunda transformació o adaptació de la línia comarcal (autobús Alcoi-Muro), atés que hauria d’adaptar-se a fraccions d’hores que normalitzaren el seu ús, com els horaris de torns de les fàbriques, duent a terme parades als polígons industrials, així com connectant amb l’estació d’autobús i de Renfe d’Alcoi". 

L'alcalde de Cocentaina, Jordi Pla, ha assegurat que "la nova línia d’autobús ha resultat ser un desastre, per la qual cosa els Ajuntaments d’Alcoi, Muro i Cocentaina, juntament amb la Plataforma d’Afectats, hem unit esforços per tal de revertir aquesta situació i assolir un servei de transport de qualitat. Malauradament, a la Generalitat ens hem trobat amb un mur infranquejable format per Vox i PP, que es nega a escoltar-nos i fa temps que ens dona llargues. Espere que aquesta llista de demandes que hem presentat siga, per fi, escoltada. La gent de les nostres comarques ho necessita".


Noticias relacionadas

next
x