AMB el 150 aniversari d’Azorín, concerts, teatre, pintura O presentacions literàries

Monòver presenta una programació cultural d’octubre per a tots els públics

Activitats relacionades amb el 150 aniversari del naixement d’Azorín, concerts, teatre, pintura, presentacions literàries, conferències, el Joc de l’Oca Valenciana i actes en commemoració al Dia de la Comunitat Valenciana, són algunes de les cites culturals que portarà octubre

27/09/2023 - 

MONÒVER. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Monòver presenta la programació cultural per al mes d’octubre a la ciutat. Una programació variada i per a tots els públics. Els esdeveniments començaran el diumenge, 1 d’octubre, amb la segona sessió de la Gimcana Azoriniana, organitzada per Xinosa. El lloc de trobada serà la Casa-Museu Azorín, a les 11:00 hores. Es tracta d’una activitat familiar per a conéixer millor a Azorín i el seu entorn mitjançant pistes i jocs. Les places són limitades, per la qual cosa cal fer una inscripció prèvia.

El dijous, 5 d’octubre, a les 19:00 hores continuaran els actes relacionats amb la celebració del 150 aniversari del naixement d’Azorín, amb els ‘Dijous Azorinians” a la Casa-Museu de l’escriptor. En aquesta ocasió, se celebraran unes “Xarradetes amb Marcial: Anècdotes al voltant d’Azorín i Monòver”, de la mà de Marcial Poveda Peñataro, cronista oficial de la ciutat. Començarà a les 19:00 hores.

El 7 d’octubre, s’iniciaran els actes de commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana, amb “Tradifusió”, al Teatre Principal. Un projecte per a difondre la música tradicional fusionada amb el flamenc. A més, es presentarà el disc “Empeltant Arrels”. L’entrada té un preu de 6 euros per persona i l’espectacle començarà a les 20:00 hores.

Al dia següent, 8 d’octubre, continuaran els esdeveniments relacionats amb el 9 d’octubre, a càrrec d’El joc de l’oca valenciana, una versió del tradicional joc de taula, però ambientada a la Comunitat Valenciana i adaptada per a ser jugat com una carrera de competició per equips. La diversió està assegurada. Es poden inscriure prèviament al Kursaal Fleta xiquets i xiquetes a partir de sis anys i es durà a terme a les 12:00h a la Plaça de la Sala.

El dilluns, 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, hi haurà una programació especial que es perllongarà durant tot el matí. Els actes començaran a les 10:30h amb una exhibició de Galotxes, organitzada pel Club de Galotxes de Monòver al carrer Luis Martí. Cap a les 11:00h, s’ha previst el Parlament i l’Acte Institucional a la Plaça de la Sala.

A continuació, els Nanos i Gegants i la Colla el Xirivell iniciaran una cercavila pels carrers monovers que eixirà des de la Plaça de la Sala, mentre que al voltant de les 13:00 hores s’inaugurarà la Mostra d’artistes plàstics monovers al Kursaal Fleta. Una exposició col·lectiva que romandrà oberta fins al 20 d’octubre.

El dilluns, 16 d’octubre, se celebra el Dia de les Escriptores. Enguany, s’ha previst la lectura de textos d’escriptores, seleccionats per Marta Sanz, des de la Biblioteca Nacional d’Espanya sota el nom “El placer, la alegría y la risa de las mujeres”. La lectura es durà a terme a la Casa de Cultura a les 20:00 hores.

El 20 d’octubre es presentarà a les 19:00h, a la Casa-Museu Azorín de Monòver, la Revista del Vinalopó. Serà el número 24 de la Revista del CEL i anirà dedicada a Rafael Azuar Carmen. Un dia més tard, 21 d’octubre, es durà endavant una activitat pionera a la localitat . Es tracta de “Grans exploradors de la natura”, amb excursions, una gimcana, menjar, jocs... i molt més al Paratge Natural Municipal Serra del Coto. Les persones interessades han d’inscriure’s. L’activitat gratuïta es desenvoluparà des de les 9:00h a les 18:00h.

El mateix dissabte arribarà el teatre “L’abraçada dels cucs” al Principal, de la mà de Cactus Teatre, amb Paula Llorens i Sergio Caballero. Aquesta obra, que es podrà vore a Monòver a les 20:00 hores, ha estat finalista al Millor espectacle revelació dels Premis Max 2023, Millor text dels Premis de les Arts escèniques valencianes 2022 i Millor espectacle d’adults de la Mostra de Teatre d’Alcoi 2021. Les entrades tenen un preu d’entre 8 i 6 euros.

El diumenge següent, 22 d’octubre, Xinosa portarà a la ciutat a Joan Boronat, qui oferirà un concert a la Casa-Museu Azorín. Segons expliquen els organitzadors, hi haurà dues sessons amb un vermut-aperitiu entremig. Començarà a les 12:00 hores.

L’Hora del Conte per al públic més menut tornarà el pròxim mes, organitzada per la Biblioteca Pública de Monòver. Serà el 25 d’octubre a les 18:00 hores a la Casa de Cultura; mentre que el dijous, 26 d’octubre, s’oferirà una nova edició dels “Dijous Azorinians”, amb la xarrada “Azorín: el tránsito del nombre al seudónimo”, amb José Soriano Palao, Doctor en Medicina i cirurgia i Llicenciat en Història Moderna, qui presentarà el llibre “José Martínez Ruiz ‘Azorín’: escritos anarquistas”. Es durà a terme a la Casa-Museu Azorín a les 19:00 hores, com de costum.

La programació acabarà el 27 d’octubre amb la inauguració de la mostra de pintura al carrer “Balconades 2023”, organitzada per la Biblioteca Pública i que enguany té com a protagonista a Azorín. L’acte començarà a les 18:00 hores a la Plaça de la Sala.

Júlia Tortosa, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Monòver, destaca que enguany, “s’han ampliat les activitats en commemoració al 9 d’octubre per tal de donar més rellevància a una festa tan important per al nostre poble. A més, s’han donat a la població més opcions d’oci durant el pont”.

Noticias relacionadas

next
x