el proper 28 d’abril AL TEATRE PRINCIPAL DE MONÒVER

José Payá Bernabé rebrà la Medalla Azorín de la Ciutat de Monòver a títol pòstum

26/04/2023 - 

MONÒVER.  L’Ajuntament de Monòver ha anunciat la celebració d’un esdeveniment destacat per a la ciutat relacionat amb l’Any Azorín, 1873 – 2023, dins la celebració del 150 aniversari del naixement de l’escriptor monover. Es tracta de l’acte de lliurament de la Medalla Azorín de la Ciutat de Monòver. Un guardó que poques persones ostenten i que, enguany, s’ha decidit lliurar a José Payá Bernabé, a títol pòstum.

L’acte se celebrarà al Teatre Principal de Monòver el proper 28 d’abril, a les 19 hores, i hi participarà José Ferrándiz Lozano, Politòleg, Professor a la Universitat d’Alacant i expert en la vida i obra d’Azorín, qui serà l’encarregat de fer la Laudatio. A més, el Grup de Cambra del Màster en Interpretació i Investigació de la Música, CSM Óscar Esplá d’Alacant oferirà Trio per a oboè, fagot i piano

Durant el lliurament, s’estrenarà la partitura d’una peça que el compositor Miguel Brotons ha escrit basant-se en la biografia d’Azorín i en textos d’obres seues com ara La voluntad o La ruta de Don Quijote. El nom d’aquesta obra és Vivir es ver, volver, lied fantasia per a soprano i piano, que estarà interpretada per Mireia Lallart Navarro i Vicent Sendra Vilanova.


Aquesta iniciativa va sorgir després que José Payá contactara el 2019 amb Brotons per tal d’encarregar-li composar una peça amb textos de l’escriptor monover, en vore una altra obra que va escriure sobre l’Institut Gil-Albert. El compositor va acceptar la proposta i la va acabar durant la pandèmia, just quan  es va assabentar que Payá havia faltat inesperadament. Per aquesta raó, Miguel Brotons dedica aquesta obra “a la ciutat de Monòver i a José Payá”.

Per tant, els músics del Màster en Interpretació i Investigació de la Música, CSM Óscar Esplá d’Alacant seran els encarregats d’interpretar per primera vegada aquesta composició musical tan especial amb una sopranoSegons apunten des del consistori, l’entrada serà lliure. No obstant això, caldrà tenir invitació, que es podrà arreplegar a la Casa de Cultura de dilluns a divendres de 19:30 a 21 hores.

José Payá Bernabé

Cal recordar que José Payá Bernabé va ser durant quaranta anys el director de la Casa-Museu Azorín de Monòver i va faltar el gener de 2021 de manera sobtada. Pepe Payá era un home molt vinculat a Monòver i a la cultura. Expert Azorinià que va treballar per la difusió de l’obra de l’escriptor monover, per la promoció de la Casa-Museu Azorín i, per extensió, per la ciutat de Monòver. Payá era expert en la vida i obra de José Martínez Ruiz i va publicar nombrosos treballs al voltant de la seua figura.  Seran els seus familiars els encarregats de rebre aquest important reconeixement de la ciutat de Monòver.

Noticias relacionadas

AMB el 150 aniversari d’Azorín, concerts, teatre, pintura O presentacions literàries

Monòver presenta una programació cultural d’octubre per a tots els públics

Por  - 

Activitats relacionades amb el 150 aniversari del naixement d’Azorín, concerts, teatre, pintura, presentacions literàries, conferències, el Joc de l’Oca Valenciana i actes en commemoració al Dia de la Comunitat Valenciana, són algunes de les cites culturals que portarà octubre

next
x