MOCIÓ DE COMPROMÍS

Xixona instarà a Mobilitat a garantir la seguretat del bus entre el municipi i l'hospital de Sant Joan

27/11/2020 - 

XIXONA. El Ple de Xixona ha aprovat, durant la sessió plenària celebrada el 26 de novembre, una moció presentada pel grup municipal Compromís per a garantir la seguretat de les usuàries i usuaris del servei d'autobús entre la localitat i l’hospital de Sant Joan.

Lucas Sirvent, regidor de Compromís per Xixona, ha assenyalat que "les persones que hem utilitzat amb regularitat el bus que va a l'hospital sabem perfectament que molts del serveis que es fan al llarg del dia són amb vehicles, propis del bus urbà d’Alacant, que no s'adeqüen de cap manera als estàndards de seguretat i comoditat que la línia hauria de prestar".

"El tipus de trajecte, completament interurbà, de més de 20 km i la carretera (CV-800) per la qual el bus discorre, obliga a l'administració a garantir en tot cas la seguretat dels viatgers i fer que tots els serveis del bus es facen amb autocars de classe III, amb totes les places assegudes i amb cinturons de seguretat. Per això, volem que des de Xixona s’inste a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a què d'immediat es facen totes les gestions pertinents per a què la concessionària retire els busos urbans d'aquesta línia i incorpore vehicles més segurs", ha valorat Sirvent.

El nou Projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera, ultimat per aquesta Conselleria, és la base per a la imminent renovació de les concessions d’aquest servei, caducades en la seua majoria, inclosa la de l'àrea de l'Alacantí-l'Alcoià a la qual pertany el bus de Xixona. Este projecte ja fixa que "en qualsevol cas, els vehicles contemplats en aquest projecte seran de la classe III, aptes per al transport interurbà de persones assegudes".

La línia actual entre Xixona i l'hospital té el seu origen en l'extinta 'Alcoiana', bus que antigament connectava Alacant i Alcoi amb parada en el municipi del terró. Aquest bus va desaparéixer en desembre de 2012, moment en què, després de l'acord entre l'empresa concessionària (Vectalia), la llavors Conselleria d'Infraestructures i els Ajuntaments de Xixona i la Torre de les Maçanes, es va perdre la connexió amb Alcoi a canvi d'augmentar les freqüències diàries i guanyar l'enllaç directe amb l'hospital santjoaner.

Noticias relacionadas

next
x