Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

L'AJUNTAMENT DECRETA TRES DIES DE DOL

La UA, el Consell Valencià de Cultura i Acció Cultural destaquen la seua tasca per la cultura popular

14/03/2017 - 

BENISSA. L'Ajuntament de Benissa ha decretat tres dies de dol oficial per la mort del periodista i escriptor Bernat Capó, ocorreguda este dimarts al seu domicili. Durante estes tres jornadas, jornades en les quals les banderes onejaran a mitja asta, es condicionarà el Centre d'Art Taller Ivars perquè tota persona que ho desitge puga acomiadar a l'escriptor, demà dimecres15 de març a partir de les 18.00 hores. Així ho han demanat també els familiars de Bernat Capó, agraïnt les mostres d’afecte que estan rebent al llarg del matí.

Des de l'Ajuntament de Benissa han manifestat, mitjançant un comunicat, que lamenten profundament la pèrdua de l'escriptor i periodista, qui va ser nomenat Fill Predilecte de Benissa el passat mes d'octubre de 2016.

Recentment, Bernat Capó va rebre també l'homenatge de la Universitat d'Alacant (UA), que li va concedir el seu Llorer d'Or. La universitat va destacar igualment la seua figura com a "referent cívic de primeríssim ordre en el procés de reconstrucció lingüística i cultural que la societat valenciana ha protagonitzat en l'últim mig segle".

El rector de la Universitat d’Alacant en nom de la comunitat universitària també ha lamentat la mort del periodista i escriptor de Benissa Bernat Capó i s’uneix al dolor de la família i els amics. "La pèrdua d’aquest benisser universal i figura cabdal pera la recuperació de la llengua i la cultura valencianes en la darrera meitat del segle XX és un colp dur, però la seua feina i compromís incansable és unllegat que restarà per sempre i que ha obert el camí a altres investigadors", segons les paraules de Manuel Palomar. 

"Una tasca i una producció periodística i literària que liha valgut rebre el reconeixement de la Universitat d’Alacant a través del seu Llorer d’Or encara no fa ni dos setmanes. Avui l’acomiadem tristos per la seua pèrdua, però feliços d’haver-lo pogut gaudir i sabent que estarà sempre entre nosaltres a través d’una feina que és i serà referència per a la llengua i cultura valencianes, afegeix el comunicat de la UA. 

Per la seua banda, després de conéixer la pèrdua de Capó, el Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lamentat profundament la mort de l'escriptor i periodista i ha destacat que "la seua trajectòria intel·lectual va recórrer el camí de la literatura infantil i la cultura popular a través de contes i novel·les".

"Esta era per a ell, també, la seua manera de defendre la llengua dels valencians. Igualment, i durant dècades, va practicar el periodisme en els diaris i revistes de més difusió", agrega l'organisme consultiu en un comunicat.

El CVC recorda finalment que fa quatre anys li va entregar la Medalla d'Honor com a Benefactor del Patrimoni Cultural Valencià en el seu poble en un acte que va reunir centenars de persones.

També ha mostrat les seues condolences Escola Valenciana, que ha llançat en xarxes socials el següent missatge: "Hem perdut un gran home. Continuarem la seua tasca de redreçar el País Valencià". Igualment, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha lamentat la defunció de Capó -"escriptor, activista i soci" d'esta entitat, han recordat- i ha recalcat que "el seu llegat és cultura i llibertat".

Noticias relacionadas

next
x