Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

CONCERT EN ACÚSTIC A LA SALA EUTERPE (SANT JOAN D'ALACANT)

Ferran Exceso: "Tinc una guitarra des dels tres anys, així que dalt l'escenari em sent igual que baix"

10/01/2020 - 

SANT JOAN D'ALACANT. "Amb la música l'únic que representes és el que ets". No és la primera vegada que algú recolza les lletres que s'enjogassen amb les melodies i els ritmes com a vehicle per exterioritzar-se a un mateix, a l'ésser. Ferran Exceso, el projecte en solitari del vocalista del grup Exceso, porta quasi una vida expressant-se per mitjà de la música, amb dues cares d'una mateixa lluna que el converteixen en rocker i, a la vegada, en el ressò de la dolçor quan canta: "Jo crec que ambdues qualitats són compatibles. Tinc un extrem per dalt pel que fa al rock i un extrem per baix pel que es refereix a bonitismo. Però les dues coses han d'anar una mica juntes", considera l'artista. La dualitat rockera i dolça de Ferran arriba hui, divendres 10 de gener, a la província alacantina, portant el so de les seues cançons així com de versions en acústic del gust del músic. "Intentaré fer un repàs dels temes que més s'han escoltat del tercer disc i també de les versions que he estat penjant a YouTube fins ara. Normalment, toque les cançons que més visites tenen a Internet. A més, a mig bolo intente intercalar algunes que em vénen de gust a mi, que potser no les coneix ningú o potser les coneix tothom", desvetlla el seu repertori.

La Sala Euterpe de Sant Joan d'Alacant rebrà l'artista com a casa seua, en un escenari ja conegut pel músic català: "Ja he actuat ací dues vegades anteriorment: una amb Fran Mariscal, amb el projecte Pureza Tour, i altra jo a soles el passat estiu", recorda. A aquest espai musical sonaran algunes de les noves cançons d'Exceso, una banda que va estar en silenci compositiu durant set anys i que el 10 de maig va trencar aquesta mudesa amb la publicació del seu tercer àlbum, Rimas y Rock. "El projecte de Ferran Exceso, jo com a cantautor, naix fa set anys, després de gravar l'últim disc del grup Exceso. Per mantenir viva la banda des de l'última gira fins aquest àlbum actual, he estat fent cançons en acústic i en solitari", aclareix el vocalista del grup i cantautor.

Les deu cançons del nou projecte tracten de plasmar situacions i vivències dels últims anys, explicant "que els quatre membres de la banda hem aprés moltíssim, tant en l'àmbit musical com en el personal", resumeix. La barrera dels set anys que separa el segon disc del tercer hi ha permet als artistes elaborar un treball musical que no van tindre al passat, una barreja que se situa entre la frescor del primer àlbum i la tècnica del segon. "Un xic em va dir que el primer disc d'Exceso era un molt bon primer disc i que el segon haguera sigut un molt bon quart o cinqué. D'alguna manera, amb aquest tercer projecte musical hem fet el que haguera sigut el segon àlbum d'Exceso", interpreta Ferran.

Una espècie de discografia desordenada és la que ha quedat amb els tres productes musicals que suma la banda, que l'any 2012 es va "posar a prova per elaborar un disc més complicat, mentre que al recent tercer àlbum es buscava fer alguna cosa més efectiva", insisteix. Una meta que, pareix, estan aconseguint perquè "els qui l'escolten li estan donant voltes al disc a saco. Hui dia, la gent no li fa molt de cas a un producte de rock de deu temes, sinó que el va descobrint després, a poc a poc. El fet que hàgem ficat les mateixes deu cançons en elèctric i en acústic ha fet que els oients tinguen més curiositat", trasllada el músic. I informa que les 1.500 còpies de la primera tirada que comercialitzen als concerts està quasi venuda.

"La música és la meua vida. Tinc una guitarra a casa des que tenia tres anys, així que, a aquestes altures, dalt l'escenari em sent igual que baix", mostra l'artista com es desenvolupa al seu hàbitat natural. Una declaració d'amor cap a aquesta art que Ferran crida a tots els llocs, inclòs a les seues xarxes socials, on es pot llegir que el seu únic objectiu en aquesta vida és intentar tornar-li a la música tot el que ha fet per ell. "De moment, fa que em desperte cada dia", contesta l'objectiu amb un fonament de vitalitat. I opina que aquesta reciprocitat "no és tant una finalitat a llarg terme, sinó que em fa avançar a poc a poc".

2019 ha estat un any de molts concerts per a Exceso com a banda i per a Ferran Exceso en solitari. Després d'aquest divendres 10 a Sant Joan d'Alacant i del dissabte 11 a Albacete, els bolos que completen gener seran en acústic a Granada, Màlaga, Sevilla i Madrid. Però 2020 també amaneix carregat de més projectes musicals, començant la setmana vinent per la gravació de la tercera temporada de Tócate algo, Ferran. "En principi jo volia gravar tots els vídeos de colp i anar-los traient, però com que sóc un punky i faig les coses desordenadament, els vídeos aniran eixint per sorpresa i no tindran una rutina de publicació", avança el seu planning.

Noticias relacionadas

next
x