dades facilitades per l'ajuntament

Cocentaina fidelitza en un 24% l'assistència a la Fira: 505.933 persones van visitar els stands

15/11/2017 - 

COCENTAINA. Cocentaina ha tornat a la normalitat amb rapidesa després de la celebració de la Fira de Tots Sants, el certamen comercial més important de tot el País Valencià que es va celebrar entre l'1 i el 5 de novembre a la capital d'El Comtat. Passat aquest temps i restablida la quotidianitat al municipi, des del Departament de Fira faciliten les primeres dades oficials que ens ha deixat aquesta Fira de cinc dies de durada.

La xifra oficial de visitants va quedar en les 505.933 persones, la xifra més ajustada a la realitat d'entre totes les oferides en ocasions anteriors. I això ha estat possible per diversos factors, però principalment pels avanços tecnològics que han premés implantar sistemes de quantificació d'afluència de visitants i vehicles amb una elevada fiabilitat que s'acosta al 95%. A aquest respecte, des del Departament de Fira, es van instal·lar quatre equips d'aforament estadístic en els principals punts de trànsit i accés dels visitants. Aquests dispositius passius de persones comptabilitzen la recepció dels senyals dels dispositius telefònics dels visitants, aquest càlcul es recalibra en funció del tipus d'esdeveniment que es tracta i es converteix en xifres definitives amb un percentatge d'error menor del 7,9%. Com a dada curiosa, apuntar que el moment de màxima afluència es va registrar el dia 1 de novembre a les 12 hores del migdia. Gràcies a aquest sistema de comptabilitat podem obtenir altres dades importants com ara la durada de l'estada del visitant així o la seua fidelitat. A aquest respecte podem confirmar que el 24% de les persones que vénen a la Fira, repeteixen. És a dir, visiten la Fira diverses vegades durant la seua celebració, més d'un dia.

A banda del sistema de recompte de visitants, també ha estat important l'avanç en el sistema de registre de vehicles. En aquest cas es van instal·lar sistemes de lectura automàtica de vehicles a les tres principals entrades de Cocentaina. En total s'han comptabilitzat 178.915 vehicles que van omplir els 145.000 metres quadrats d'aparcament disponible (al 100% d'aforament només durant el dia 1 de novembre). Les tres entrades a Cocentaina (Alcoi, Benilloba i Muro) han quantificat un registre d'entrada de vehicles molt semblant, el que indica que la gestió de la senyalització viària a les carreteres exteriors ha sigut l'adequada per a derivar el trànsit correctament i no saturar alguna de les entrades en concret. Amb tot, des del Departament de Fira segueixen insistint en la necessitat de seguir apostant pel servei públic com a mitjà de transport preferent per arribar a Cocentaina durant els dies de Fira de Tots Sants.

Incidents menors en un esdeveniment multitudinari 

 També és important fer menció al capítol de seguretat en aquest balanç oficial de la 671a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Des del Departament de Fira destacar que els incidents menors registrats per les forces de seguretat han estat relacionats amb: confiscació de mercaderia il·legal o perillosa, problemes de desordre públic relacionats amb el consum d'alcohol, xicotets robatoris, marejos i indisposicions... Com a curiositat, destacar la gran feina feta per la recentment posada en marxa Unitat Canina de la Policia Local, la qual va detectar substàncies il·legals dins del motor d'un vehicle.

Les novetats de la Fira 2017 augmenten el volum de negoci

 En aquests moments encara s'estan recopilant resultats econòmics entre els expositors, principalment entre aquells que presenten productes de gran format. Però ja podem confirmar que la nova estructura en l'organització dels expositors, l'ampliació a l'avinguda País Valencià, la nova imatge i el muntatge de sectors d'exposició específics com ara el d'esports outdoor; tot això sumat a l'afluència de mig milió de visitants i la bona climatologia, han fet que les vendes de la 671a edició hagen augmentat considerablement respecte als volums de negoci generats en edicions passades, el que ha significat una satisfacció notable en els expositors de gran format.

Tant la maquinària agrícola, l'automoció, la innovació i el nou sector s'esports outdoor han obtingut molts bons resultats econòmics. A banda, cal destacar d'una forma especial les vendes registrades en la Fira Cavallar les quals, segons els mateixos comerciants, han estat considerades com a “històriques”, ja que feia més d'una dècada que aquest sector no aconseguia una activitat econòmica tan important com en aquesta edició de 2017.

Mariona Carbonell, regidora de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina, s'ha mostrat satisfeta amb els resultats globals d'aquesta Fira de Tots Sants 2017. “Ha sigut una Fira intensa, molt llarga i amb moltes novetats, però considerem que el balanç no pot ser més positiu. Naturalment ara és moment també d'avaluar aquells detalls que s'han de seguir millorant, que n'hi ha, i tractar que queden totalment solucionats en la Fira del 2018. Els avanços tecnològics en una Fira d'aquestes característiques són fonamentals, perquè a banda de saber amb fiabilitat la xifra de visitants que és una dada que sempre ens agrada saber amb certesa, ens permetran seguir treballant en altres qüestions molt importants per a l'organització com són la gestió de les hores puntes, la utilitat del material informatiu editat, la senyalització viària i en carreteres, la seguretat... Comencem a treballar en la Fira de Tots Sants 2018 però ho fem, principalment, pensant en totes aquestes qüestions i intentant millorar-les. Han de ser millores per a la Fira però principalment per a aconseguir que els contestans i contestanes visquen plenament i amb orgull aquest gran esdeveniment que tenim a Cocentaina cada mes de novembre”.

Noticias relacionadas

next
x