MOCIÓ AL PLENARI DE JULIOL

Compromís Sant Joan reprovarà al regidor d'Hisenda per la falta de pressupostos en 3 anys 

7/07/2020 - 

SANT JOAN D'ALACANT. Compromís Sant Joan ha presentat una moció de reprovació contra Santiago Román, portaveu de Ciudadanos i regidor d'Hisenda des de l'any 2017, pel seu "desistiment de funcions en l'àrea econòmica i les seues mentides reiterades anunciant uns pressupostos municipals que mai arriba a presentar", exposen des de la formació municipal.

Des que Santiago Román començara a dirigir l'àrea d'Hisenda, "han sigut nombroses les ocasions en les quals ha assegurat que els pressupostos municipals anaven a presentar-se de manera imminent", assenyalen. Aquests quasi 3 anys de "mentides continues" han portat a Compromís Sant Joan a presentar una moció de reprovació que busca que tots els grups polítics del Consistori insten al regidor Román a "dur a terme el seu treball".

L'aprovació d'un pressupost adquireix gran importància per a un municipi, ja que és l'instrument que permet la correcta planificació econòmica i l'execució eficient d'iniciatives i projectes. "A Sant Joan es venen patint retards en els pagaments a autònoms i empreses, acumulant serveis essencials que no es poden prestar i retardant iniciatives importantíssimes per al desenvolupament del poble, les quals no poden dur-se a terme per la inexistència d'uns comptes públics", explica la situació Compromís.

"En aquests tres anys hem recopilat més de 20 ocasions en les quals Santiago Román ha assegurat en mitjans de comunicació i en el ple municipal que els pressupostos estarien en un termini i finalment mai l'ha complit", trasllada Sergio Agueitos, portaveu de Compromís. Una actitud que, considera, "erosiona la credibilitat de la nostra institució i la democràcia mateixa, perquè estem davant d'un regidor amb dedicació exclusiva que no sols no compleix amb la seua principal funció, sinó que es dedica a enganyar i burlar-se de les seues veïnes i veïns".

Compromís sempre s'ha mostrat obert a la col·laboració per a aconseguir que Sant Joan aprove uns pressupostos. La formació ja va presentar un projecte complet de pressupostos en 2018, estant en l'oposició, per a "intentar desbloquejar la situació viscuda per la inacció de Santiago Román", i aquest últim any han acordat més de tres milions d'inversió per a la reactivació econòmica i la protecció social del municipi després de la covid-19.

"Qui ha de donar explicacions és el regidor competent. L'actual govern local té majoria absoluta i no existeix cap motiu per a no haver presentat aquest document clau per al funcionament de l'Ajuntament i del poble" sentència Agueitos.

Noticias relacionadas

next
x