DINS DEL PLA CONVIVINT

La Generalitat preveu la creació d'un Centre de Dia a Xixona; Compromís ho qualifica com 'històric'

21/04/2021 - 

XIXONA. El regidor de Compromís per Xixona, Lucas Sirvent, ha valorat com a "moment històric per a xixonenques i xixonencs" la posada en marxa per part de la Generalitat del Pla “Convivint” d’Infraestructures de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana 2021-2025, que preveu la creació d’un Centre de Dia propi per a Xixona dins de la xarxa valenciana de serveis socials.

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va presentar el passat 16 de març el Pla Convivint, el primer d’aquest tipus fet mai per l’Administració autonòmica, "que planteja el disseny de les infraestructures socials com residències i centres de dia com espais oberts, allunyats de la tradicional reclusió institucional i enfocades a fomentar la inclusió. Es tracta de serveis que reforcen l’Estat de benestar i posen al centre a les persones, acabant amb la privatització i promovent inversions sostenibles i de futur".

Sirvent destaca que "aquest pla segueix els passos del ja encetat Pla Edificant de la Conselleria d’Educació que lidera Vicent Marzà, gràcies al qual estan executant-se més de 3 milions d’euros per a millores als tres col·legis i institut del nostre poble. D’aquesta iniciativa sorgeix ara aquest ambiciós Pla Convivint, que comptarà amb una inversió total arreu del territori valencià de 561 milions d’euros per a la reforma i construcció de 247 instal·lacions i que permetrà la creació de 6.600 noves places públiques de residències i centres de dia, així com de 3.500 nous llocs de treball".

"Des de l’inici d'aquesta legislatura hem estat treballant per a tindre este Centre de Dia tan desitjat, aconseguint el vot a favor de tots els partits del poble a la nostra proposta de comprar l’edifici de Colefruse i forçant a l’equip de govern de PSOE-Cs a licitar a la major brevetat possible les obres per a la seua rehabilitació. Ara, gràcies al compromís de la Generalitat d’acostar els serveis socials a la ciutadania que més ho necessita, Xixona podrà complir amb esta reivindicació", ha afegit el regidor valencianista.

Noticias relacionadas

next
x