TEATRE EN VALENCIÀ per a iniciar el cicle

L’alacantina 'Porta’m al bosc' obri a l’Arniches la 'Muestra de Teatro de Autores Contemporáneos'

31/10/2018 - 

ALICANTE. Alacant tornarà a posar-se el vestit de gran dama del teatre espanyol contemporani, del 2 al 10 de novembre, amb la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos . Fins a 24 representacions ompliran 7 espais reservats a la dramatúrgia a la ciutat:  Teatre Arniches,  C.C. Las Cigarreras, Paraninf de la Universitat d’Alacant, Teatre Principal, Aula de Cultura de la Fundació “Caja mediterráneo”, Plaça 25 de Maig (Plaça del Mercat Central) i Clan Cabaret. Amb el centre d’operacions situat a l’oficina d’informació que la Muestra mantindrà obert durant els dies del certamen, al hall de la Casa Bardín, seu de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Un certamen organitzat per l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), en col·laboració amb la Diputació d’Alacant, la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i la Fundación SGAE, i que enguany arriba a la seua XXVIa edició, vinculat indissolublement a la ciutat mediterrània. De manera significativa, l’obra d’apertura enguany al Teatre Arniches, a les 21 hores del dia 2, serà Porta’m al bosc, obra de l’autor català Joan Ramon Gironés, Premi Ciutat de Sagunt 2017 i finalista del premi BORN de teatre, primera vegada que una obra en valencià obri la Muestra.

Tomàs Mestre, actor i productor de l’obra, ens en fa cinc cèntims: “producció totalment alacantina, de Maror Produccions”, responsables de l’èxit El crèdit, de Jordi Galceran, amb direcció de Sergi Belbel, “que tracta un tema social, per la via del thriller. L’assetjament escolar i l’homofòbia sota la mirada dels adults, amb un elenc totalment alacantí també: Begoña Tenés de Petrer, Morgan Blasco d’Altea, Xavier Monzó del Pinós, Mila Garcia i jo mateix, Tomàs Mestre, d’Alacant. La directora és Mercè Vila Godoy, una barcelonina amb un dilatat currículum, tot i la seua joventut. El tema que planteja l’obra és el que ha passat a les portes d’un col·legi, al bosc que hi ha al costat, de matí, i com aquells adults, mitjançant les narracions del que ha passat a classe entre Martí i Elisabet, van descobrint tot un món que, per desgràcia, massa sovint queda amagat darrere les fredes xifres de les estadístiques d’assetjament escolar. El teatre té aquesta important vessant de fer reflexionar als espectadors sobre les malalties de la societat. I que es faça a Alacant té el doble mèrit de ser una producció privada i en valencià, dins la Muestra”.

Unes hores abans, la Casa Mediterráneo acollirà l’estrena d’Olea, de Visitants Teatre. El programa complet es pot consultar a la web de la Muestra. Pero l’apertura oficial de la Muestra  serà el dilluns 5 de novembre, a l’Ajuntament d’Alacant, on es farà la recepció i l’homenatge a Alfredo Sanzol (Madrid, 1972), autor i director de teatre.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra i en Direcció d'Escena per la Real Escuela Superior de Arte Dramático. Membre de l'Associació de Directors d'Escena d'Espanya i de la Societat General d'Autors. A més ha impartit cursos i tallers en La Casa d'Amèrica, La Casa Encendida, El Teatre Nacional de Bogotà, Matadero-Madrid, La Sala Beckett, La Térmica, L'Escola Navarresa de Teatre, la Societat General d'Autors, el Festival de Teatre Clàssic d’Olite i el Centre Dramàtic Nacional.

La Muestra compta, així mateix amb una programació d’activitats que van començar com a complementàries i que ja formen part de la seua essència, com ara el Taller de Dramatúrgia, que enguany impartirà Borja Ortiz de Gondra, el dia 3 de novembre, a la Sala “Núria Espert” del Teatre Principal, els Encontres “Palabra de autor@s” i “Palabra de traductor@s”, la lectura dramatitzada del Laboratori “Memoria de las Cigarreras de Alicante”, amb FUM, de Josi Alvarado, i la Sesión SGAE “LA GESTIÓN DE LOS DERECHOS DE AUTOR DE CERCA”, per Jorge Sánchez Somolinos, Gerente de Artes Escénicas SGAE, el dia 10 a l’IAC Juan Gil-Albert.


Noticias relacionadas

next
x