este cap de semana a la plaça de l'ajuntament

El llibre en valencià pren el carrer en Alacant

17/11/2016 - 

ALACANT. La Plaça de l’Ajuntament d’Alacant es convertirá el proper divendres 19 , i fins dissabte a migdia, en la Plaça del Llibre. Només estes paraules ja són de bon llegir. A elles s’ha d’afegir que es tracta de dues jornades de promoció i difusió de la lectura en valencià, promogudes per FULL, Fundació pel Llibre i la Lectura, l’Associació de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’IAC Juan Gil-Albert.

Manuel Romero, Begonya Cabrera, Josep Castinyeira, Lliris Picó, en representació d’estos organismes, han acompanyat a Ferran Isabel, sotsdirector de Llengües del SLC de la UA i Natxo Bellido, regidor de Presidència i responsable de l’Oficina Municipal de Promoció del Valencià en la presentació de les activitats previstes. Bellido ha mostrat la seua satisfaccció per ser esta una Fira que serveix per a la “visibilització del valencià a Alacant, per a tornar a fer normal allò que sempre hauria hagut de ser”, la presencia de la llengua al carrer.

Divendres d’activitats deslocalitzades també, amb jocs i animació lectora des de les 10:00 hores a la plaça i la implicació del MACA i l’Agència Local de Desenvolupament, acogint una trobada amb l’escriptor Silvestre Vilaplana a les 11:30 i la representació de l’obra “Joanot” d’Esclafit Teatre.

Per la vesprada, activitat a partir de les 17:00, amb la presentación del llibre “10 de 2”, del Voluntariat pel Valencià i, a continuació, Dani Miquel, Carles Cortés, Isabel-Clara Simó i el grup de teatre de la Universitat d’Alacant amb l’obra La Marea.

Per dissabte de matí, segons paraules de Ferran Isabel, “l’ànima dels llibres es farà cos amb la presència d’autors i autores com”: Isabel-Clara Simó, Carles Cortés, Joan Benesiu, Enric Balaguer, Lliris Picó, Ximo Caturla, Joan Borja, Ximo Espinós, Mercè Climent i Xaro Navarro.

Acompanyant els dos dies de durada de la Plaça del Llibre, als baixos de l’Ajuntament d’alacant, es podrá visitar la mostra 'Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps', organitzada per Full-Fundació pel Llibre i la Lectura, amb la voluntat de dinamitzar la presència de les dones en la vida cultural i educativa. Esta exposició arreplega els noms de 450 escriptores valencianes, des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat.

Justament Sor Isabel de Villena, com a primera escriptora en valencià, ha estat triada per FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura com a protagonista de la celebració, el proper 20 de novembre, del Dia del Llibre Valencià.


Noticias relacionadas

next
x