El creador de contingut publica ‘1414’

Cabrafotuda s'estrena en la música amb una cançó dedicada a les iaies

29/02/2024 - 

CASTELLÓ. Cabrafotuda, el conegut creador de contingut valencià amb més de 300.000 seguidors a les xarxes socials, va sorprendre unes setmanes enrere amb la següent publicació: “Fa uns mesos vaig presentar aquesta cançó al Benidorm Fest, però no va quallar. La cançó és un homenatge a la meua iaia i a totes les iaies”. El missatge va córrer com la pólvora, generant molta expectació. Aquest dijous 29 de febrer, Cabrafotuda inicia la seua carrera musical amb la presentació de ‘1414’ (IAIA en leet). Un homenatge a la figura de les iaies com a símbol d'amor universal, en totes les cultures, en tots els països. Una reivindicació de l'afecte i la cura incondicional, a través de les vivències personals que el cantant ha experimentat amb la seua iaia, algú que sempre l'ha recolzat a ser qui ha volgut ser. La cançó és un cant a la pau, a la tolerància, a l'enteniment i a la superació de barreres culturals, a través d'una figura tan potent com és la de la iaia. 

Tot açò es condensa en una única frase, "es vull en grande", utilitzada en la tornada de la cançó. Una expressió en valencià completament local, pròpia de la comarca de la Marina Baixa (a la qual pertanyen tant l'artista com el compositor) per a dir-li a algú "et vull molt’" L'elecció d'aquest localisme del valencià evidencia el concepte de la cançó: encara que es diga de la forma més concreta possible, el missatge que es llança és tan global que qualsevol el pot entendre. 

En aquest moment en què la diversitat cultural de l'estat i del continent s'han convertit en un tema de rabiosa actualitat, la intenció és la de llançar un missatge d'unió, de tendir ponts, de mostrar que més enllà de la forma, del llenguatge, compartim l'essència dels valors fonamentals. Per això una part de la cançó utilitza la paraula ‘iaia’ en molts altres idiomes europeus. Per a mostrar que, es diga com es diga, la iaia és un símbol d'amor inconfusible en qualsevol part del món. I a elles es dedica precisament aquesta cançó, composta per Àlex Blat (Tardor, Esther, Quinto) i produïda per Pau Paredes (Mikel Izal, Ginebras, Elyella, Karavana) i el propi Blat. 


Sobre Cabrafotuda

Fran Tudela ha aconseguit crear als 27 anys un univers propi a les xarxes, baix el pseudònim de Cabrafotuda. Es tracta de tot un referent a l’hora de demostrar que es pot aconseguir rellevància i visibilitat sense renunciar a les arrels i la llengua materna. És un creador de contingut molt seguit, reporter, presentador i comunicador, molt hàbil en l’ús de l'humor i la divulgació del costumisme valencià. Ha destacat pel seu contingut audiovisual i espectacles en directe, on mai ha deixat de banda la música i ha mostrat les seues qualitats com a cantant. Ara, fa el salt a la música amb '1414'.

 

Noticias relacionadas

next
x