El llibre infantil repeteix com a gènere més reclamat

Més de 4.000 persones visiten la 8a Plaça del Llibre d'Alacant, que creix un 15% en vendes

Foto: Pepe Olivares

L'assaig 'Del natural', de Martí Domínguez (Edicions 62), es situa com el llibre més venut del festival alacantí

19/02/2024 - 

ALACANT. La 8a Plaça del Llibre d'Alacant ha conclós el diumenge 18 de febrer, després d'haver estat present a la ciutat durant el cap de setmana, portant la literatura en valencià a la Plaça Sèneca amb una positiva resposta quant a públic i vendes, que han augmentat respecte a l'edició anterior. L'esdeveniment, enfocat al públic infantil, ha celebrat vora una trentena d'activitats literàries per a tots els públics des del passat divendres.

Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre, s'ha mostrat "il·lusionat i esperançat" amb el resultat obtingut a la 8a edició del festival literari, i ha destacat que "Alacant ja ha fet seua la Plaça del Llibre", la qual, assegura, s'ha convertit en una fita "assenyalada" en el calendari cultural de la ciutat.

Durant els dies del festival, el públic assistent, que ha superat les 4.000 persones, ha recorregut l'exposició formada per 2.000 títols en valencià de diversos gèneres. Pel que respecta a la venda, encapçalada novament pel gènere infantil, ha deixat un total de 600 llibres venuts, el qual representa un increment del 15% respecte a l'anterior edició. 'Del natural', assaig publicat per Edicions 62, en el qual Martí Domínguez traça un ample recorregut per la història de la pintura amb la percepció de la natura al centre, s'ha posicionat com a llibre més venut d'aquesta edició. 'Argila i calç', d'Elvira Cambrils (Edicions Bromera), i 'La tempesta de Sant Joan', la darrera novel·la juvenil d'Òscar Mora (Llibres de la Drassana), també s'han col·locat entre els títols que més interés han despertat entre els lectors.

L'esdeveniment cultural, que enguany ha sumat la participació de més de 30 entitats, públiques i privades, entre les quals destaca el patrocini de la Universitat d'Alacant i la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant, ha tornat a desenvolupar una programació amb els més menuts com a protagonistes durant un cap de setmana marcat pel bon oratge.

El recital 'Estellés a Alacant. Una lectura intergeneracional', coordinat pel Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), i La Cívica-Escola Valenciana, i dedicat al poeta de Burjassot l'any del centenari del seu naixement, ha resultat l'acció amb millor acollida per part del públic, la qual va reunir a més de 200 persones al voltant d'una lectura poètica duta a terme per una vintena d'adolescents. A continuació han destacat propostes com ara el teatre infantil '10 anys de la Maria no té por', a càrrec de Ca'La'Bassa, o el concert del raper Manyacaes, organitzat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

La Plaça del Llibre d'Alacant ha finalitzat amb el recital 'Elles: constel·lació poètica' que, organitzat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha comptat amb la presència d'Anna Ballester, autora de l'antologia, i la declamació de les poetes Gràcia Jiménez, Maria Josep Juan, Imma Mànyez, Victòria Cremades i Imma L. Pavia.

Amb aquests resultats, la Plaça del Llibre d'Alacant ha tornat a visibilitzar el "valor competitiu" de la literatura valenciana, així com l'encant que desperta a la capital del sud del territori valencià. Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre ha defensat que, "encara que la nostra edició es troba en un moment dolç, és més necessari que mai continuar visibilitzant el llibre en valencià. Per això, comencem a preparar des d'ara, al costat de tota l'organització, la 9a Plaça del Llibre d'Alacant".

Noticias relacionadas

next
x