Hoy es 15 de julio

huitena edició

Xiquets i adults gaudeixen de la Plaça del Llibre d’Alacant aquest cap de setmana

feria del libro alicante
17/02/2024 - 

ALACANT. La huitena edició de la Plaça del Llibre d’Alacant se celebra aquest cap de setmana fins diumenge al migdia a la plaça Sèneca, on hi havia l’antiga estació d’autobusos. Durant les primeres jornades de l’esdeveniment, adreçat a promocionar la literatura en valencià i a habilitar espais d’oci per als més menuts, la Plaça del Llibre s’ha desenvolupat amb normalitat i ha acollit una important presència de gent interessada en els llibres i en les presentacions.

Fins a 17 editorials participen en aquesta edició, que està sent possible també gràcies a la implicació d’institucions com la Generalitat, la Diputació o l’Ajuntament d’Alacant i entitats com Acció Cultural, La Cívica-Escola Valenciana, l’Institut d’Estudis Catalans o la Fundació FULL, entre moltes altres. L’espai de llibreria el gestiona 80 Mundos, que ofereix vora 2.000 títols en valencià a disposició dels visitants.

Durant les primeres hores de la Plaça del Llibre, divendres al matí i a la vesprada, es van dur a terme activitats infantils i també una sèrie de presentacions de revistes com ara Ítaca, L’Aiguadolç o la revista FULL. L’acte més esperat era el recital poètic dedicat a Vicent Andrés Estellés sota “una lectura intergeneracional”, tal com es titulava, a càrrec de Victòria Cremades, Irene Mira i Lliris Picó, tres estudioses del poeta nascut a Burjassot ara fa cent anys i de qui se celebra el centenari aquest 2024 a través de diverses edicions, congressos, concerts i activitats culturals en general. Unes 200 persones van assistir a aquest acte que va comptar també amb la música del cantautor alacantí Natxo Gironés, qui ha musicat diversos poemes d’Estellés.

Aquest dissabte també s’han fet activitats infantils com ara els “Jocs de fusta de gegants” o el teatre infantil organitzat per Andana Editorial. També hi ha hagut presentacions a càrrec del Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant, que ha presentat els llibres Casa meua, casa vostra de Vicent Beltran i Despoblats moriscos valencians, d’Isaac Donoso. De vesprada les activitats continuen per a tots els públics. Destaca, per exemple, la presentació de Del natural, un llibre editat per Edicions 62 a càrrec de l’autor, Martí Domínguez, o també Bruc en flor, una obra editada per Lletra Impresa que presenta l’alacantina Gràcia Jiménez.

Diumenge tornaran les presentacions i les activitats infantils i destacarà l’acte que servirà per a difondre Argila i calç, d’Elvira Cambrils, guardonada l’any passat amb el Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià, impartit per la Diputació d’Alacant.

Fins dissabte al migdia, entre els més títols més venuts hi havia l’Antologia poètica de Vicent Andrés Estellés, editada per Bromera. D’altra banda, segons els organitzadors, la novel·la per a adults és la que més s’està venent, amb autores que susciten especial interès com per exemple Irene Solà, guanyadora de diversos premis gràcies a obres com ara Canto jo i la muntanya balla, editada per Anagrama i reconeguda internacionalment.

La plaça, que està oberta tot el dia –només s’interromp a l’hora de dinar dinar–, continuarà rebent visitants la resta del cap de setmana fins diumenge al migdia, quan l’esdeveniment clourà amb un recital poètic protagonitzat per diverses autores femenines.

Noticias relacionadas

next
x