Metrominut: el nou projecte de Crevillent per a afavorir els desplaçaments a peu

4/06/2021 - 

CREVILLENT. Les regidories d'Educació i Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic han presentat Metrominut, el nou projecte dissenyat i desenvolupat pels IES Macià Abela i Canonge Manchón per a fomentar la mobilitat a peu dins del nucli urbà de Crevillent.

Els i les alumnes dels dos instituts, amb la col·laboració de l'Ajuntament, han sigut els encarregats de dissenyar un mapa amb els trajectes entre els punts més característics del municipi i de mesurar en temps, passos i distància total tots els trams i rutes per als vianants.

Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar i recuperar els desplaçaments a peu al nostre poble, incloent els desplaçaments als col·legis i els instituts, per a progressar i col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic, contribuint a una millor qualitat de l'aire que respirem i repercutint també de manera positiva en la salut de les persones.

“Abans el comú era que els xiquets i xiquetes es desplaçaren al col·le i als instituts caminant, soles o acompanyats d'amics i amigues, i jugàvem als nostres carrers i places. Desplaçar-se caminant genera molts beneficis individuals i col·lectius al nostre poble i també per al nostre planeta. Volem aprofitar la celebració del 5 de juny, Dia del Medi Ambient, per a ressaltar la conveniència de recuperar eixos hàbits. Està previst instal·lar 12 plànols en llocs d'interés perquè la ciutadania puga comprovar per si mateixa el temps que es tarda caminant d'un lloc a un altre a Crevillent” afirma la regidora Estefanía Salinas Peral.

El regidor d'Educació Jesús Ruiz, per part seua, ha destacat el gran paper que han protagonitzat en aquest projecte l’alumnat dels instituts Macià Abela i Canonge Manchón i la gran implicació mostrada tant per part dels equips directius com pel professorat dels centres.

Noticias relacionadas

next
x