Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

EL TEATRE EN VALENCIÀ ARRIBA A LA MUESTRA DE TEATRO DE AUTORES CONTEMPORÁNEOS

Les companyies La Depenent i L’Horta Teatre fan seu el Paranimf de la Universitat d’Alacant

8/11/2017 - 

ALACANT. Com cada any, el teatre en valencià arriba a la Muestra de Teatro de Autores Contemporáneos a través de la Universitat d’Alacant (UA) i el seu auditori del Paranimf. Les companyies La Depenent, amb el seu De Sukei a Naima, i L’Horta Teatre, amb La Guerra dels Mons 2.0, seran les encarregades de portar aquesta llengua al públic teatral alacantí , dins del context de 'La Muestra'.

De Sukei a Naima, obra de Gemma Miralles, amb La Depenent

La primera representació será el dimecres, 8 de novembre, a les 20:00 hores, quan la companyia alcoiana La Depenent, resident i gestora del Teatre Princial d’Alcoi, porte la seua coproducció amb l’Institut Valencià de Cultura de De Sukei a Naima, l’obra amb la què la també alcoiana Gemma Miralles va guanyar el Premi Eduard Escalante de teatre en valencià als Premis Literaris Ciutat de València 2016.

Sota la dirección de Cristina Lüngstenmann, Pepa Miralles, Pep Sellés, Vicent Pastor, Marta Chiner, Rafa Segura, Aina Gimeno i la pròpia Gemma Miralles, pugen a l’escenari la història de supervivencia de una nissaga familiar a un fet històric ocorregut fa 400 anys, però que resulta inquietantment proper.

Prenent com a referència l’expulsió dels moriscos l’any 1609, l’autora aborda temes tan actuals com la migració, els desplaçats, la integració i el perdó, a través de tres dones que representen tres generacions, tres decisions que marquen les seues vides, sota el pes de la pèrdua, les prohibicions i les persecucions de la identitat d’un poble, el morisc, que es veu sotmés i tracta de lluitar per preservar la seua religió i els seus costums.

L’autora, parlant de la gestació de l’obra, cita el mestre Peter Brook:  “Crear una obra que tinga la intimitat de la quotidianitat i la distància del mite, perquè sense proximitat no és possible el sentiment i sense distància és impossible la sorpresa”.

L’obra es va estrenar oficialment dins de la XXVII Mostra de Teatre d’Alcoi.

La Guerra Dels Mons 2.0, una distopia teatral de Roberto García, amb L’Horta Teatre

L’any 1938 Orson Welles va fer una versió radiofónica de La guerra dels mons, el clàssic d’H. G. Wells. Durant l’emissió del programa, milions de nordamericans van creure que els marcians estaven realment envaint la Terra. Fou una gran projecció de pànic, el primer fenòmen viral del món contemporani, a través dels mitjans de comunicació.

Però com s’ho hauria fet Wells avui dia? A l’era digital, de Youtube, Facebook, Twitter i Instagram, de la infoxicació i la impostura, com s’ho hauria fet el futur geni del cinema per provocar la mateixa sensació d’angúnia que amb la seua veu?

Escrita i dirigida per Roberto García, interpretada per Verónica Andrés, Álvaro Báguena y Jordi Ballester, aquesta coproducció d’Horta Teatre amb l’antic CulturArts (ara IVC), barreja teatre, música en viu i noves tecnologies audiovisuals, en una sola oferta dramatúrgica, amb música original composta per Andrés Valero, que arribarà al Paranimf de la Universitat d’Alacant el dijous, 9 de noviembre, a les 20:00, també dins de la programació de la XXV Muestra de Teatro de Autores Contemporáneos d’Alacant.

Noticias relacionadas

next
x