informe del síndic de greuges

Compromís denuncia la falta d'entrega de documentació per part del govern de Xixona

19/05/2022 - 

XIXONA. La Sindicatura de Greuges, el defensor del poble valencià, ha tornat a incloure a l’Ajuntament de Xixona al seu informe anual corresponent a 2021 com a administració que ha incomplit les seues obligacions legals d’entrega de documentació, així com de contestació a les peticions de les ciutadanes i ciutadans. Així ho han denunciat els representants de Compromís Xixona, que han valorat que, "per desgràcia, no és cap sorpresa que un any més el Síndic premie a l’equip de Govern de Xixona com un dels que més incompleix la llei".

Joan Arques, regidor xixonenc i portaveu de la formació, ha assenyalat que "des de Compromís som coneixedors des de fa molt de temps d’esta situació i som els primers que la patim. PSOE i Cs es neguen a entregar-nos documentació que per llei tenim dret a obtindre. No només això, fins i tot incomplixen el deure que tenen de donar contestació al Síndic, el que resulta especialment greu. Se’ns està impedint la nostra tasca de fiscalització i, per tant, se li està negant al poble de Xixona, d’una manera opaca, saber en què i com es gasten els diners del seus impostos".

El Síndic de Greuges "recorda" en algunes de les resolucions que arreplega l’informe "el deure legal de contestar en el termini legalment establert i, de manera expressa i motivada, els escrits que els interessats presenten davant eixa administració", així com l’obligació de "contestar motivadament les sol·licituds d’accés a la informació pública presentades pels regidors dins del termini legal".

"Ni els regidors de l’oposició ni la resta de veïns i veïnes del poble ens mereixem ni esta manera d’actuar irresponsable ni, sobretot, que el nostre ajuntament en mans de PSOE i Cs incomplisca la llei de manera continuada", ha afegit Arques.

Noticias relacionadas

next
x