termini obert fins al 15 de maig

Lletraferit convoca els seus primers guardons de novel·la en valencià

29/03/2018 - 

VALÈNCIA. Llibres de la Drassana i Uvepe Plaza han convocat la primera edició dels Premis Lletraferit de Sant Joan. Guardons literaris i de caràcter anual focalitzats en les creacions novel·lístiques en valencià. Ho fan amb dos premis: el Lletraferit de Novel·la, de temàtica lliure, que rebrà una dotació de 5.000 euros; i el Diafebus de Novel·la Juvenil, que haurà d'estar adreçat a un públic juvenil i que obtindrà 1.500 euros. La convocatoria s'obri per a qualsevol creació inèdita escrita en valencià, fins al pròxim 15 de maig.

A més de la dotació econòmica, les obres guanyadores rebran un trofeu commemoratiu i seran publicades, dintre del termini màxim d’un any, per l’editorial Drassana. El lliurament es realitzarà en una gal·la que es celebrarà al voltant del 24 de juny en València.

Segons explica Felip Bens- escriptor, periodista i un dels promotors dels guardons-, el que es vol amb els Premis Lletraferit és "donar una espenta a la literatura en valencià" amb la posada en valor de la novel·la, un "gènere molt desatès" i que, en contraposició, resulta "clau" per generar nous lectors. "Resulta especialment rellevant pel que fa al gènere juvenil, degut que és el moment en que es forgen les inquietuds culturals. Esperem que els jóvens que es vegen seduïts per aquestes novel·les seguisquen en un futur amb altres escrits. "

"En la ciutat de València hi ha altres premis de novel·la. No obstant això, creem que podem arribar a molta gent creativa que, pel perfil que nosaltres tenim, potser no aconseguirien el mateix que des d'una altra entitat. Al final es tracta d'incentivar la novel·la per també incentivar el valencià arribant a un ampli nucli de creadors", conclou Bens.

Noticias relacionadas

ESP(L)AIS

La primera ciutat jardí del món i el seu Edén

Por  - 

Letchworth City Garden, en el comtat de Herthfordshire, va nàixer de les inquietuds del periodista, urbanista i esperantista Ebenezer Howard (Londres, 1850-1928) enfront dels reptes que plantejava el fort desenvolupament industrial de l’època victoriana. Hui lluita per no convertir-se en un poble més de l’extraradi de la capital anglesa

next
x