EL PROJECTE MUSICAL ES PREVEU PER A ABRIL

La dualitat feta grup de rock: Vaire prepara el llançament del seu primer disc, 'Introspecció'

12/03/2021 - 

ALACANT. Diuen que en temps de crisi la creativitat s'accentua, les manifestacions culturals es multipliquen i troben el camí per a expressar les adversitats i el món interior. I, posats a dir, la crisi col·loca la cultura com a una companya imprescindible de les persones. Una reciprocitat que la covid ha tret a relluir, gestant tota classe de projectes. Aquest escenari ha donat ales a nova literatura, teatre o música, entre d'altres. És precisament en aquesta última manifestació on s'engloba Introspecció, el que serà el primer disc del grup de rock Vaire, que encara no té una data concreta de llançament, però s'espera entrada la primavera, en abril.

De moment, aquest primer projecte de la banda de la Marina Alta i l'Alcoià encara no està disponible, si bé els quatre músics que formen el grup sí que han donat dues pistes en clau audiovisual. Els temes -i respectius videoclips- d'El teu niu i Autodestrucció ja han eixit a la llum i seran els encarregats d'obrir i tancar, respectivament, el teló musical, on començarà i acabarà "un viatge que fas per dins teu", apunta Christian Collado (guitarra), un dels components que, amb David Nadal (veu), Sergi Ribes (baix) i Josep Puigcerver (bateria), formen Vaire.

Aquest recorregut introspectiu s'iniciarà amb la potència d'unes cordes i unes baquetes que marquen l'entrada a la frase no he tastat un verí com el teu carmí [...], necessite la dosi per estar tranquil. És la història d'una dependència, "ja siga d'amistats, parelles, substàncies... Deixem la porta oberta a què cadascú ho interprete com vulga", explica el guitarrista. Amb el punt de partida del "pitjor moment anímic d'una persona", s'inicia un camí d'evolució fins a arribar a Autodestrucció, on l'oient s'assabentarà del fet que "el món, igual que les persones, també té moltíssims problemes i els causants som nosaltres".

El confinament: l'embrió telemàtic del disc

"El disc va sorgir per culpa de la pandèmia", assenyala el músic de Vaire, qui assegura que lluny de desmotivar-se amb la cancel·lació dels concerts que tenien programats van decidir aprofitar el "temps lliure" que els oferia la situació per a formalitzar un disc. El tancament a casa conseqüència de la pandèmia els va obligar a començar aquest procés separats, però en conjunt, fent servir la via telemàtica per a empastar les primeres idees musicals. Una vegada es van poder reunir els quatre amb el productor, Raúl Abellán, van donar-hi forma a un projecte musical que amaga el treball de més de mig any.

A hores d'ara, els vaires tenen la vista posada al llançament del projecte i han començat amb les gestions dels concerts, ja que Collado assegura que sí que els agradaria presentar el disc damunt d'un escenari. Però també és conscient que la covid ha fet de les dates un "laberint" i un panorama canviant. Siga com siga, el grup guarda una sorpresa més, ja que té previst treure un tercer tema abans que el disc al complet veja la llum.

Un disc pels pobles del nord d'Alacant

La terra alacantina també té presència dins d'aquest projecte, a través de certs pobles del nord de la província, com Tollos, on els quatre membres van acudir dos caps de setmana a "fer les cançons". A més, el videoclip d'El teu niu fa menció especial a dos municipis de la Marina Alta que "van facilitar molt la feina al grup", agraeix el guitarra, qui desvela que "els interiors estan gravats en un edifici emblemàtic de Benissa com són les escoles antigues. D'altra banda, els plànols del dron estan rodats a l'aeròdrom de Castell de Castells".

Vaire: "De dos o més colors"

Segons el Diccionari Normatiu Valencià, vaire significa "de dos o més colors". "Va ser una paraula que em va cridar l'atenció quan la vaig trobar a un llarg llistat de paraules catalanes en desús", recorda el músic, qui assegura que aquesta mena de dualitat que representa la paraula concordava molt amb els quatre músics: "En el grup som una dualitat pura: dos som més relaxats i dos més actius, i sempre que parlem sobre alguna cosa estem dividits en dues opinions, per parelles. O siga que és un nom que ens va genial", garanteix. Però recorda que abans d'aquest consens van ser nombrosos els intents per batejar aquesta banda de rock.

Però alguns mesos abans d'aplegar a aquesta decisió, els qui ara formen una banda eren desconeguts: "Josep i jo compartíem pis, igual que David i Sergi, però entre els quatre no ens coneixíem", compta Collado. Els dos primers van començar a assajar i, a mesura que van anar sorgint idees per a cançons, més s'incrementava la decisió de formar un grup. "Ens faltaven un baix i un cantant així que em vaig descarregar apps de músics que busquen a altres músics per a tocar i vaig trobar a Sergi. Li vaig enviar unes cançons que teníem, que he d'admetre que sonaven fatal, però li van agradar. És més, em va dir que el seu company de pis, David, cantava. La resta va vindre rodat", declara.

Noticias relacionadas

next
x