escrit per Vicent Marco I il·lustrat per Raúl Salazar

Arriba a les llibreries el llibre més divertit de l’any, 'El Bestiari Valencià'

16/12/2020 - 

VALÈNCIA. Este dissabte, 19 de desembre, a les 12h, al Trinquet de Pelayo, es presenta el llibre més divertit de l’any, El Bestiari Valencià, escrit per Vicent Marco, il·lustrat per Raúl Salazar i publicat per Culturplaza. Un recorregut pel veïnat autòcton a través dels espècimens que hi conviuen. Entre les bèsties autòctones assistents a l’acte estarà el el prologuista del llibre, el còmic Raúl Antón. 

Entre la fauna i flora valenciana hi ha molts aborígens genuïns, alguns perillosos, altres verinosos, en tenim també espècies protegides, plagues i exemplars en perill d'extinció. No patiu, podeu reconéixer a tots els integrants de l'hàbitat valencià entre les 200 pàgines d'este llibre. Un bestiari que descriu amb text i imatges als diferents i variats pobladors d'esta terra tan heterogènia. Segur que coneixes a molts dels membres de la fauna autòctona, fins i tot potser tu, sigues ja alguna de les quaranta bèsties que formen part de l'ecosistema valencià més divertit. Des dels animals més rurals com el “llauro” o “el ric del poble”, als més urbanites com “la russafera” o “el runner”, tots tenen cabuda al nostre bestiari. Fins i tot alguns personatges reals i paradigmàtics que representen com som els valencians. 

És el quart llibre per a adults del periodista valencià Vicent Marco, que també ha publicat De Categoria Internacional, De Molta Categoria i Les Boles del Drac, i en tots ha comptat amb la col·laboració de Raúl Salazar. A Marco el podeu llegir a les pàgines de Culturplaza i escoltar a Plaza Ràdio. Salazar per la seua part és humorista gràfic de la revista El Jueves, i col·labora amb altres mitjans com Culturplaza. 

Vicent Marco /de categoriam international/ - Espècimen de la Ribera, de l’Alta, és fàcil trobar-te’l pels carrers de València explorant a la recerca d’aliments. De vegades es camufla entre culturetes, altres entre futbolers, i sempre es deixa comboiar. Pater, maritus, diurnarius, scriptor ego semper ipsum valentian, no sap llatí, però no li fa falta per a batejar a tots els seus veïns.

Raúl Salazar /totum diem monigoteandum/ - Exemplar difícil d’observar en camp obert a causa del seu extrem sedentarisme i la seua dedicació al noble art de l’humor gràfic. El seu amagatall es troba en el barri de Russafa, però no és un russafer. Porta ulleres de pasta i és cinèfil, però odia als culturetes. És seguidor del València, però vol deixar de ser futboler per raons òbvies.

Noticias relacionadas

next
x