Hoy es 17 de julio

premi Diafebus en els V Premis Lletraferit

Alfons Pérez dona vida a Aitana Torrent, una caçadora d'espantacriatures al Regne de València

2/04/2023 - 

CASTELLÓ. Una bèstia misteriosa recorre el Regne de València deixant un rastre de monstruosos crims rituals. Es tracta d'un muntatge contra la mateixa casa reial? L’encarregada de fer front a estes terribles amenaces no és una altra que Aitana Torrent, una jove i valenta caçadora d’espantacriatures que recorrerà les terres del regne junt amb la seua gambosina Clea, el seu cavall Carraixet, i dos inoblidables companys de viatge: el joglar Gil i la misteriosa Lluna. Tirant de coratge, força i enginy, s’endinsaran en les llegendes més fosques del passat valencià fins a descobrir la terrible veritat.

Un relat d’aventures trepidant pel qual desfilen ciutats, monstres i personatges que formen part del nostre imaginari col·lectiu, com la cucafera, les quarantamaules, els dracs o el butoni. Una història amb esperit musical en què, per davall de l’aventura, bateguen l’amistat, l’amor i el valor per acceptar la pròpia llibertat.

Conté les impactants il·lustracions d'Alba López Soler i un mapa i un bestiari d'espantacriatures valencians dissenyats per Natxo Sarvatxo. És un llibre recomanat a partir dels 12 anys.

Aitana Torrent, caçadora d'espantacriatures d'Alfons Pérez Daràs 'Malparlatva guanyar el Premi Diafebus en els V Premis Lletraferit, on també es va guardonar Mireia de Puri Mascarell i Els inútils d'Andreu Sevilla.

Sobre els autors

Alfons Pérez Daràs (Nules, 1991) és el nom real del raper Malparlat, també conegut com @alfonselblue en xarxes, pioner del rap en valencià amb el malnom d’El Blüe i creador de contingut en Malparlat TV, Sentit Aràcnid i el pòdcast de llegendes valencianes Baix la Lluna. Com a Malparlat ha publicat dos discos, Poèticament incorrecte (2019) i Sentimantral (2022), guanyador del Premi Ovidi a millor àlbum de hip-hop valencià, i un poemari, Malparlar (2022). És graduat en Dret per la Universitat Jaume I, màster en professorat de secundària i FP per la Valencian International University, divulgador cultural i impulsor, amb La Claveguera i Poblet, de la I Gala de la creació de contingut en valencià.

Alba López Soler (Benissa, 1987) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i s’ha especialitzat en il·lustració, tatuatge, gravat i disseny. Té a Benissa el taller de tatuatges Llop Blanc.

Natxo Sánchez (Castelló de Rugat, 1989) és el dissenyador i streamer també conegut com Natxo Sarvatxo en xarxes. Ha il·lustrat diversos llibres, còmics i discos, i ha creat el joc de cartes 40maula.

Noticias relacionadas

next
x