Del 22 de maig fins al 10 de novembre

'Titanic: The Reconstruction' suma fins ara més de 13.000 visites a La Llotja

30/07/2019 - 

ALACANT. El passat 22 de maig va arribar a La Llotja del peix d'Alacant l'exposició Titanic: The Reconstruction, i es podrà veure fins al 10 de novembre. Aquesta exposició ja fa mesos que recorre el país, tenint un gran èxit de públic en aquelles ciutats que visita, com per exemple Granada, Tarragona, Vigo, León, Corunya, Bilbao, Santander, Barcelona, Gijón, Burgos, i fins i tot ha arribat fins a Coímbra (Portugal). Aquesta última parada que ha fet en Portugal ha batut rècords de visitants, arribant a tindre més de 84.942 en menys de dues setmanes des de la seua inauguració. A banda d'això, hi ha una gira planificada a l'estranger que compta amb la visita al Regne Unit, Itàlia, França, per a desembarcar a Nova York on estarà al voltant d'un any. 

Titanic: The reconstruction permet al públic aventurar-se i submergir-se en la vida a bord d'aquest vaixell, a través d'objectes, històries i escenaris reals que es podran contemplar. L'estrela de l'exposició és la maqueta del Titanic, una reconstrucció feta a Espanya a escala 1:30 que compta amb 12 metres de llargària, amb 4,20 d'altura i 3,90 d'ample. La reproducció, oberta per estribord permet al públic observar l'interior del vaixell gràcies als més de tres mil punts de llum en els quals es poden veure una gran quantitat d'elements de l'interior, com per exemple peces originals, vestits de gala, ferramentes o instruments de música.

Una altra de les coses de les quals podran gaudir els assistents seran de les reproduccions de testimonis reals d'alguns dels supervivents de l'accident. Jesus Ferreiro, el president de la Fundació Titanic, ha sigut l'encarregat d'arreplegar tots aquests testimonis, l'entrevista que més crida l'atenció és la de Millvina Dean. Dean és la dona més jove en sobreviure a aquest accident, ja que quan va ocórrer, ella tenia solament dos mesos i tretze dies, juntament amb ella van salvar-se sa mare i dos germans, el seu pare va ser l'únic que no ho va poder aconseguir. 

El famós 'cotxe del Titanic' és una altra de les peces que s'exposaran. Aquest Brush Runabout d24 va ser fabricat a Detroit en 1909 amb la finalitat que, en tornar el Titanic d'Europa, pujara a bord per a la seua presentació, però mai va arribar a ocórrer aquest fet. El vehicle va arribar a Europa amb el vaixell Olympic. No solament això, sinó que també es podrà visitar el quadre original de El sueño del Titanic, una obra pintada per l'artista santanderí Enrique Gran, mort en 1992. 

Des que Titanic: The Reconstruction va arribar a la ciutat d'Alacant, ha rebut més de 13.000 visites des de la seua inauguració. Es podrà visitar fins al 10 de novembre, i Jesús Ferreiro espera que fins a aquesta data l'exposició puga rebre més de 50.000 visitants. 

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, s'ha mostrat "molt satisfet per la resposta del públic, i en especial amb l'acolliment del públic local, que segons les dates obtingudes, manifesten el seu interés per les exposicions de qualitat com és aquesta". "Des de l'Ajuntament continuarem treballant perquè la llotja puga albergar més exposicions que la situen en el marc expositiu nacional i internacional". 

Després de la seua estada a Alacant, l'exposició Titanic: The Reconstructions sortejarà entre tots els visitants una reconstrucció d'un lavabo de segona classe del vaixell. Aquesta és una rèplica igual a la que se li va entregar a l'expresident Barak Obama amb la finalitat d'instal·lar-lo en la seua residència. 

Aquesta macro exposició dura al voltant d'una hora i mitja. Es pot visitar tots els dies de la setmana a excepció del dilluns, des de les 11 hores fins a les 21:30 hores. Es podran fer visites fins una hora i mitja abans del seu tancament. Amb el preu de l'entrada, el públic pot gaudir d'una audioguia per a seguir al peu de la lletra tota l'exposició. 

Noticias relacionadas

next
x