Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

t'ha eixit un fil preciós / OPINIÓN

‘Pixa aquí i em faràs feliç’, de titulars impossibles i d’altres utopies

27/06/2019 - 

“Les aficions de Senegal i el Japó donen una lliçó al mundial. Abans d’abandonar els estadis, els seguidors d’ambdós equips arreplegaren acuradament tota la brossa que havia quedat acumulada a les seues graderies”. Aquest titular i sotstitular van aparèixer a les portades digitals de la majoria dels diaris espanyols fa aproximadament un any, el 20 de juny de 2018, i en pàgines assenyalades d’alguns papers. És cert que no he pogut comprovar al detall fins a quin punt també va ser notícia destacada dels diaris d’altres països, però només el fet de la sorpresa provocada per l’acte ja és prou significatiu de què es considera notícia i què no per als lectors d’aquí.

Diuen que no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta. Segur, però una bona educació respecte de la utilització i reutilització dels espais públics, com també dels privats, hauria de ser formació continuada bonificada, amb la de bajanades que et serveixen per conseguir un crèdit universitari.

‘La celebració de la Nit de Sant Joan a les platges d’Elx deixa 12 tones de brossa”, “El servei de neteja tarda una hora i mitja en arreplegar tota la brossa que produeixen els assistents a les mascletaes de ‘Luceros’”, “Alacant tanca el dispositiu especial de Fogueres amb 3’8 tones de brossa arreplegats”, “L’ajuntament convoca el premi Racó Net per a racòs i barraques”, l’endemà de qualsevol celebració, la majoria dels diaris tenen l’espai reservat pels titulars més bruts de l’any, d’igual manera que hi ha qui es dedica a preparar els obituaris de personatges públics, les redaccions sortegen a qui li cau la tasqueta de preparar la plantilla d’arreplega d’escombraries, tona amunt tona avall, google maps més al sud, google maps més al nord, sembla que el terra de les baldoses està preparat per fer mosaics de brutície, com una performance d’art povera esdevingut art porquet que acaba sent una instal·lació definitiva. Després diuen que les Fogueres no aporten cultura a la ciutat.

Jo, que tinc una imaginació poderosa, he començat a escopir titulars com si fora un concurs de pinyols : “Els participants de la Nit de Sant Joan a les platges d’Elx arrepleguen 12 tones de brossa, abans de fer-se el darrer xupito”, “Els barraquers d’Alacant donen una lliçó de civisme i veuen amanéixer el 25 de lluny baldejant el carrer de la barraca”, “Un nou perfil s’uneix al grup de farra, al que no beu per poder conduir se suma el que arreplega tot el que van deixant-se els seus amics borratxos i ho fica dins d’una bossa i en acabar la nit ho deixa tot ben destriat, cada cosa al seu contenidor de brossa”, “Abans d’eixir de festa, la gent consulta l’app ‘pixa aquí i em faràs feliç’, amb les localitzacions dels lavabos portàtils a la ciutat, el ‘vaig a fer un raconet’ passa a millor vida”.

Si Douglas Adams alçara el cap, canviaria la Towel Day per la Manta al Coll Day: l’autopista galàctica té final de ruta a la platja del Postiguet.

Noticias relacionadas

next
x