dia de la comunitat valenciana

Una partida de pilota, focs artificials i música per a celebrar el 9 d'Octubre

Alacant celebrarà la festa de la Comunitat Valenciana amb una partida d'exhibició de pilota valenciana, focs artificials i cercavila de gegants i cabuts

6/10/2016 - 

ALACANT. Si per alguna cosa es caracteritzen les nostres ciutats en aquest segle XXI en el qual compartim la nostra vida al món real amb la nostra vida digital, és que els espais públics semblen destinats més a la circulació de vehicles i persones que a disfrutar de l'espai en si mateix. Per això resulta cada vegada  més estrany veure xiquets i xiquetes jugar al carrer. I més rar encara veure adults ocupar un carrer per practicar un esport d’equip. Però per rar que semble, això passarà a Alacant demà dissabte, al mateix carrer major de la capital, a la part del darrere de l'Ajuntament. I és que el consistori ha organitzat una partida d'exhibició de pilota valenciana, dins dels actes del 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

L'últim trinquet que va haver a Alacant estava al carrer Vicente Inglada, al costat del mercat central i va tancar a començament de la dècada dels 50. El seu espai l'acabaria ocupant el cinema Carlos III, també desaparegut. Des d’eixe moment que a la capital no hi ha hagut cap espai reservat per a la pràctica de l'esport de la pilota valenciana. Però l'obstinació per retornar este esport a la capital de pilotaris com Lluis Soler “Carreró”, mestre de professió i pilotari d'afició, ha acabat de manera satisfactòria. Així, demà dissabte a les 11 del migdia i al carrer major de la ciutat, els equips de pilota de Sella i Agost disputaran una partida en la modalitat de palma.“Vaig parlar amb la regidora d'esports, amb el vice alcalde i vaig aconseguir el suport de la federació.” Segur que més d'un turista es quedarà bocabadat entre cullerada i cullerada de paella, assegut en algun dels restaurants del Carrer Major, en veure el que està passant a uns pocs metres d'on es troba assegut.

Dins dels actes per celebrar el dia de la Comunitat Valenciana, les bandes simfòniques municipals d'Elx i Alacant donaran un concert conjunt en el Teatre Principal d’Alacant a partir de les 20:30 h. L'accés és gratuït i les entrades es poden recollir en la taquilla del teatre. Demà les bandes de música seran també les protagonistes amb una entrada a les 12 del migdia a la plaça de l'Ajuntament de la capital.

Els focs artificials il·luminaran el cel d'Alacant per posar fi a la vespra del 9 d'octubre, a les 12 de la nit del dissabte, a la zona Volvo del port d'Alacant.

Ja el mateix  diumenge 9, el museu arqueològic, MARQ, celebrarà una jornada de portes obertes des de les 10:00 fins a les 14:00. Dins d'aquesta jornada s'han preparat tallers per a xiquets de 5 a 12 anys que s'impartiran entre les 11 i les 13 hores.

I des de les 11:30 del matí se celebrarà una cercavila que partirà des de l'ajuntament amb nanos i gegants, grups de dansa, acompanyats pels sons de la dolçaina i el tabalet.


Noticias relacionadas

next
x