l'actor XAVI MIRA PORTA 'KM0' AL IVAM CADA ALCOI AQUEST DISSABTE, 11 DE JULIOL, A LES 19 HORES

Naix Híbrid, una plataforma que uneix cultura i comerç per oferir espectacles en directe

10/07/2020 - 

ALCOI. Una alternativa a la cultura més tradicional i clàssica, sense perdre gens ni mica de qualitat, és aquella que proposa 'Híbrid', el 'nou' concepte d'espectacle; una plataforma de retransmissió en streaming de les propostes que s’ofereixen en directe des dels teatres, de la mà d’un equip de professionals del cine i la televisió, oferint la millor qualitat d’imatge i so del moment. "Arran de la pandèmia, el meu company i director de La Familia Adams, Filippo Fanò, i jo, ens vam posar a pensar en compensar l'aforament que no anem a complir als teatres, que ara s'ha augmentat una mica, fins al 70%, però fa inviable moltes coses, per exemple, tot allò que és en directe, que patirà una regressió forta", explica Xavi Mira, artífex del projecte.

La idea Híbrid és donar l'opció de veure els espectacles en 'carn viva', de manera presencial o a través de pay per viewI, sobretot, una iniciativa que no té sentit sense els comerciants. "Hi ha molts que encara no han pogut 'despertar'; la situació és molt incerta i alguns no saben si continuaran oberts o no", reconeix l'actor. A banda de les institucions públiques i privades que patrocinen la iniciativa -han col·laborat l'Ajuntament d'Alcoi, la Diputació d'Alacant, La Unión Alcoyana, La Cambra de Comerç i ACECA-, són més de cent comerços, ara per ara d'Alcoi, encara que amb idea d'arribar a la comarca, aquells que, amb 15 euros mensuals, tenen 50 entrades virtuals per regalar als seus clients. "És una manera de fomentar el comerç de proximitat i, nosaltres, no aturar l'activitat cultural".

La primera proposta 'híbrida', precisament, serà la de l'actor alcoià. Porta per títol Km0, i serà aquest dissabte, 11 de juliol, a les 19 hores, sota la direcció de Fanò. "Amb el meu soci d'Híbrid vam decidir fer un repàs per la música dels anys cinquanta i seixanta, des de Frank Sinatra a Michael Bublé, tots aquells cantants que han fet revisions dels estàndards de jazz". Deu temes "molt coneguts" amb una visió particular, en to Rap Pack. Per aquest primer espectacle de dissabte, que presentarà la periodista Maribel Vilaplana, es repartiran al voltant de 7.500 entrades per gaudir-lo a casa, de manera virtual, al preu de 4 euros i mig. I per a qui vulga veure'l al teatre de manera presencial hi haurà 136 entrades a la venda, a 15 euros cadascuna. No solament hi haurà música; també teatre i dansa. A l'agost actuarà Xavi Castillo -una revisió del tradicional monòleg de Pànic al centenari-, al setembre Enric Peidro, a l'octubre La dependent, al novembre Neus Ferri i, per tancar l'any, al desembre, Sol Picó. "Tots artistes de renom nacional i internacional", recorda Mira.

L'entrada virtual es 'tradueix' gràcies a un codi, que s'haurà de ficar en la página web d'Híbrid. "Arribarà un mail, hores abans de l'espectacle, amb un recordatori, i un enllaç per poder entrar a vore'l", detalla l'actor. Les actuacions seran enregistrades per l'empresa també alcoiana Index Producciones, encarregada doncs de la realització. "Emetre'm en 4K, en la màxima qualitat possible, i ja dependrà dels dispositius que cadascú tinga a casa". Els vídeos quedaran guardats al web, de manera que podran consultar-se un cop passat l'esdeveniment, pagant un lloguer. "Menys aquells que es presenten nous, com a estrenes, la resta d'espectacles estaran disponibles una setmana, com el nostre i el de Xavi Castillo, i, si vols tornar-lo a veure, hauràs de tornar-lo a pagar, segurament amb possibilitat de descàrrega", detalla. Xavi Mira agafa amb forces aquesta etapa 'postcovid' després d'acabar la gira a Madrid de La Familia Adams i amb uns quants projectes a televisió, entre d'altres, la seua participació a Servir y proteger, de TVE, pendent d'engegar un nou rodatge al novembre, una comèdia all'italiana d'un altre alcoià, Pau Durà. "No ha estat fàcil però tinc perspectives de feina", celebra, per concloure.

Noticias relacionadas

next
x