aquest divendres amb la DANSA TEATRALITZADA EN CLAU FLAMENCA 'Rebel·lió' 

L’IVC alça el teló a Alacant amb dansa en femení per a tota la família al Teatre Arniches

7/10/2021 - 

ALACANT. L’Institut Valencià de Cultura arranca la seua temporada d’exhibició al Teatre Arniches d’Alacant el divendres 8 d’octubre a les 20.30 hores amb Rebel·lió, de Marea Danza. “Des de l’IVC ens sembla un punt de partida perfecte per a aquesta nova temporada 2021-2022. Rebel·lió és un d’aquests espectacles que ho té tot”, ha assenyalat la delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo

“Hi conflueixen la dansa amb el teatre gràcies al treball conjunt de Marea Dansa i La Teta Calva, amb una presència musical molt destacada, amb un important sentit crític, en el qual la dona és protagonista, i a més amb un enfocament per a públic familiar. No es pot demanar més a una inauguració de temporada”, afegeix.

Marea Danza presenta Rebel·lió, una proposta dirigida per La Teta Calva (Xavo Giménez i María Cárdenas) en la qual la direcció coreogràfica està firmada per Olga Pericet. Rebel·lió té tres nominacions en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2021: millor espectacle per a xiquets, millor direcció coreogràfica Olga Pericet i millor il·luminació de Miquel Llop.

Aquesta peça està inspirada en la novel·la curta al·legòrica de George Orwell, Rebel·lió en la granja, escrita en 1945, però es tracta d’una versió molt lliure tant per la seua ubicació espacial i temporal com per la seua transformació de l’argument. Aquesta producció de Teatre Escalante i Marea Danza planteja una revolució en clau flamenca amb una mirada en femení i per a tots els públics.

Elena Marava, Lourdes de la Rúa, Paula Sebastián, Rosa Sanz i Yolanda López donen vida a les cinc dones protagonistes d’aquesta història. Cinc obreres que treballen en una fàbrica d’embotit on no es veu el sol quan es fa de dia. Disposades a dir ja n’hi ha prou, a alçar-se, a hissar la bandera de la rebel·lió eterna perquè caiguen els opressors. Tornen les arts escèniques al Teatre Arniches en aquesta temporada que omplirà, des d’ara i fins a juny de 2022, l’escenari de teatre, dansa, circ, música de manera ininterrompuda.

Noticias relacionadas

next
x