X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
Hoy es 24 de agosto y se habla de benidorm baleària alicante supersano POLOP DE LA MARINA

EL FESTIVAL DE NARRATIVA ORAL CELEBRA LA SEUA 15a EDICIÓ A ALTEA I L’ALFÀS DEL PI 

Festival Encontes: com recuperar la tradició oral 

6/05/2018 - 

ALTEA/L'ALFÀS DEL PI. Des del dia 15 al 20 de maig en Altea i el 26 i 27 de maig en l'Alfàs, Encontes, Festival de Narració Oral, celebrarà la seua 15a edició. 8 narradores i narradors vinguts des de diferents punts de la geografia nacional i internacionals  transportaran el públic a mons imaginaris amb els seus contes i històries per a tots tipus de públic. I com ja ve sent tradicional, també participaran alguns veïns d'Altea que contaran contes durant la Marató del diumenge 20 de maig, el tancament del Festival a la localitat d’Altea.

A l’igual que en l’edició anterior, la localitat veïna de L’Alfàs del Pi s’hi sumarà a l’esdeveniment, en el seu II Encontes,  amb tres espectacles de narració de contes durant els dies 26 i 27 de maig, i una passejada fins al far, explicant històries.
“Amb el Festival Encontes, posem el nostre gra de sorra per a recuperar la tradició oral i situar-la en el lloc que li correspon com a instrument privilegiat en la comunicació i la relació entre els éssers humans”, ens diu el seu alma màter des d’aquell mil·leni tot just estrenat, Blai Senabre, “enguany celebrem la 15a edició de l’Encontes i hem intentat fer una programació de qualitat, portant gent que no hi ha estat mai, amb algun narrador dels que han estat altres vegades, però sobretot, gent que no hi ha estat mai. Destacant que hem tornat a apostar per la formació, un any més, així que a més del IV Curs de Literatura Popular, que ja està celebrant-se, farem un taller d’iniciació a contar contes, i un altre d’il·lustració creativa, impartit per l’il·lustradora dels nostres cartells dels darrers anys. També refermem la nostra especial dedicació al públic més menut, amb sessions als dos instituts d’Altea, amb contes per a xiquets, animació a la lectura, una narradora que anirà caracteritzada cada dia d’un personatge, un dia de Sherezade, uns altres dies de la bruixa Celestina, i se la podrà trobar per qualsevol racó del poble, explicant històries o tirant les cartes, fent les seues arts endevinadores”.


Per anar fent ganeta, cada dia, una miqueta abans de les 11’00 hores, es pot escoltar un conte en Ràdio Altea. La quantitat de diferents activitats programades, al voltant de la tradició oral i la narració dóna una imatge ben clara de l’ambició de la proposta:  Animació, amb personatges de contes que  recorreran els carrers d'Altea creant escenes i interactuant amb el públic;  Contes a les places,  narració de contes que es faran a les places d'Altea, per narradors professionals i dirigides unes a públic familiar i altres per a adults;  Contes per als Col·legis, sessions de contes infantils realitzades a les places per a les escoles d'Altea; Contes a la Residència d'avis, sessió de contes que es farà a la Residència les Boqueres d'Altea per a apropar la narració oral a aquells grups que per les seues característiques especials, no poden o no solen anar als espais de narració; Racons de Contes, personatges de conte que poden aparèixer per qualsevol racó per contar-vos alguna historia;  Marató de contes, històries del meu poble. Dues hores de contes on la gent d'Altea i els narradors convidats ens regalaran tota mena de contes, històries, anècdotes o llegendes; Vermut de contes, narració de contes l'hora del vermut;  OFF Encontes, narració de contes per a adults en espais i horaris no habituals; Contes a la voreta la mar, narració de contes a la platja de l'Espigó;  Mercat d'Intercanvi de llibres de Contes: Contes que alimenten. 

Tots els Dies, a la Casa de Cultura i en horari habitual, es realitzarà un Mercat d'Intercanvi de llibres de contes per aliments; Taller de iniciació per a contar contes, adreçat a qualsevol persona interessada, major d’edat i empadronada en Altea. Gratuït amb preinscripció que s’ha de fer de forma presencial al Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Altea. Places limitades. Es farà a l’Escola d’Adults. - Taller d’il·lustració creativa “Il·lustrem”. Adreçat a qualsevol persona interessada, major d’edat i empadronada en Altea. Gratuït amb preinscripció que s’ha de fer de forma presencial al Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Altea. Es farà a l’Escola d’Adults També es faran dues sessions d’aquest taller per a alumnes de l’IES Altaia i de l’IES Bellaguarda; o el  IV Curs de Literatura Popular: “Literatura popular i educació en valors a l'escola”, adreçat a estudiants de magisteri, mestres i a tota persona interessada. Es farà en el Centre Social. La programació completa es pot consultar ací.


El Festival Encontes és possible gràcies al suport de l'Ajuntament d'Altea i l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi i amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal, Diputació d’Alacant, Fundació Bromera, Rest. Ca Joan, Rest. De Cal y Canto, Rest. Ca Toni, Rest. El Gallet, Cafeteria Oscar Plaza, Taperia Ca Pere, Hostal Fornet, Llibreria Mascarat, Espai Salmaia, Espai Trobarte, Coopaltea, i Ràdio Altea, així com de totes les persones que recolzen i motiven els actes, participant de totes les activitats programades. L'event està organitzat per els membres d'Aktes Teatre, sota la direcció i coordinació de Blai Senabre, narrador oral.

  1. Explica’m un conte.
    ... Diuen que tot això va passar en aquell temps que de la palla en feien fems... en un poble a la voreta la mar que moltes històries tenia per contar... fa quinze anys, les placetes i racons de la vila d’Altea ompliren la tardor de paraules i faules. La tardor va deixar pas a les primeres caloretes de la primavera, però les places i els racons continuen omplint-se de veus i tonalitats, de timbres i llengües diferents, d’homes i dones que reprodueixen un dels actes socials més antics de la humanitat, envoltar l’oracle, la veu del grup que fa entenedor el món a través de la paraula, que esdevé demiurg del clan perquè estimula la seua imaginació amb els signes de l’oralitat.

Noticias relacionadas

next
x