Els dies 1, 8 i 22 d'agost

El Festival de Jazz de Dénia segueix apostant per un estil clàssic i popular

17/07/2019 - 

ALACANT. La quinta edició del Festival de Jazz de Dénia va ser presentada pel regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, i el saxofonista, Enric Peidro. Aquest serà un acte que se celebrarà als jardins de la finca Torrecremada les nits de l'1, 8 i 22 d'agost. Peidro, el director artístic de l'acte, ha destacat que el festival conserva la seua programació, és a dir, la participació de músics de jazz clàssic, "un estil que li atorga un caràcter singular"; un extens programa d'activitats paral·leles als dies de concert, "que seran gratuïtes per als qui tinguen entrada per als concerts"; i un caràcter popular que s'estén també al preu de l'entrada, "el mateix des de fa cinc anys", fixat en 12€ si la compra és anticipada. Segons s'ha informat, aquestes entrades es poden comprar en línia en Instanticket o en els llocs habilitats en les tendes Ale-hop de Marqués de Campo i el centre comercial Portal de la Marina, en casa Benjamín, en Ok Sofás i a l'hotel Chamarel. I, 15€ per concert si les entrades s'adquireixen en taquilla. 

El V Festival de Jazz de Dénia comença l'1 d'agost amb el concert de The International Classic Jazz All Stars, "un grup de músics internacionals que són un referent amb el seu instrument", liderat pel trombonista nord-americà Dan Barret. Durant tot el mes de juliol el grup estarà de gira per Espanya, incloent-hi cites tan destacades de l'àmbit nacional com és el Festival de Jazz de San Sebastián, abans d'arribar a la inauguració del festival de Dénia. Amb Barret, actuaran en l'escenari de Torrecremada l'australià Nicki Parrot (contrabaix i veu), el bateria alemany Michael Keul, el pianista britànic Richard Busiakiewicz, i, el mateix Enric Peidro

El 8 d'agost, la vocalista Jessie Gordon actuarà acompanyada de Sergio Albentosa a l'orgue Hammond, Simone Zaniol a la bateria i Mark Turner a la guitarra. 

Aquesta edició de Jazz Dénia dirà adéu el 22 d'agost amb el saxo soprano francés Oliver Franc, interpretant temes de Sidney Bechet. L'acompanyaran el seu fill, el pianista Jean Baptiste Franc i uns altres convidats que Peidro no ha volgut desvetlar, ja que espera la confirmació d'aquests, encara que sí que ha avançat que es tracta de grans músics. 

Tots aquests concerts estan programats a les 23 hores, encara que el públic podrà accedir al recinte a partir de les 20.30 hores i gaudir del servei de sopars i begudes en la barra disponible. 

Durant aquests tres dies que duraran els concerts, s'han programat activitats paral·leles com per exemple, les actuacions de jazz al carrer per Marqués de Campo i unes altres vies del centre de la ciutat previstes de matí, d'11 a 12.30 hores, o també el cicle Vermut&jaz a l'hotel Chamarel, una proposta per a l'hora de l'aperitiu en la qual han programat concerts de Randy Greer trio (1 d'agost); el trio de saxofonistes Simon Taylor (8 d'agost), i el trio que lidera el saxofonista Russ van der Berg (22 d'agost). L'entrada a aquestes actuacions serà gratuïta per a tots aquells que presenten la seua entrada al festival. A més a més, les classes de dansa lindy hop que s'impartiran a la Casa de Cultura de Dénia els tres dies de concerts, entre les 17.45 i les 20 hores, també seran gratuïtes presentant l'entrada als concerts de Torrecremada. 

L'1 d'agost, els professors Nacho Muñoz i Indira de Miguel, de la Escuela Tejemaneje de Murcia, oferiran dues classes d'iniciació. El 8 d'agost, l'argentí Gastón Fernández, de l'escola Big Mama Swing de Madrid, impartirà una classe d'iniciació i una altra multinivell, com també faran Carla Saz i Miguel Cozar, de l'escola Black Bottom de València, el dia 22 d'agost. Aquestes classes tindran un aforament de 40 persones per sessió. 

Noticias relacionadas

next
x