Hoy es 22 de julio

extinció de la Fundació

Cultura proposa impulsar la Càtedra Vicent Andrés Estellés per a preservar el llegat del poeta

1/07/2022 - 

VALÈNCIA. Cultura de la Generalitat ha estudiat fórmules per a posar solució a les conseqüències de l’extinció de la Fundació Vicent Andrés Estellés, adscrita a l’Ajuntament de Burjassot. Des d’aleshores, s’ha mantingut una comunicació directa amb la família del poeta i les entitats i associacions que han vetlat sempre pel llegat d’Estellés, ha informat Conselleria.

A principi de juny, la consellera Raquel Tamarit es va adreçar a la família i a l’associació Ca Bassot per tal d’abordar alternatives per a assegurar el patrimoni literari i de difusió de la figura de Vicent Andrés Estellés. Així mateix, des de la Conselleria es va contactar amb l’Ajuntament de Burjassot per comptar amb la seua participació.

Cultura de la Generalitat ha exposat a totes les parts una solució "àgil" que es pot impulsar des del departament de la consellera Raquel Tamarit. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps, ha explicat que “estem disposats a treballar des de ja mateix en la creació de la Càtedra Vicent Andrés Estellés, amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes i així dotar-la també de fons econòmics per part nostra en el pressupost de 2023”.

“D’aquesta manera, la Càtedra es convertirà en un espai d’estudi de l’obra del poeta i també podrà impulsar treballs d’edició, divulgació i commemoració, atés que el 2024 serà el centenari del naixement del poeta. A més, podrà donar suport a les nombroses iniciatives socials al voltant de l’escriptor de Burjassot, com les Festes Estellés. Seria, a més, un òrgan col·legiat amb la participació de representants del món associatiu, del món de la investigació, de la família del poeta i d’altres administracions que en vulguen ser partícips”, ha afegit.

Noticias relacionadas

next
x