X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

MAR I MUNTANYA  / OPINIÓN

Cultura de curtmetratges a Parcent 

31/01/2017 - 

Dissabte passat vaig gaudir d'un dia complet al municipi de Parcent, a la Marina Alta, on em vaig desplaçar per veure el lliurament de premis del VIII Festival de Curtmetratges 'Curt al Pap', d'àmbit nacional. L'organització i l'alcalde d'aquest xicotet poble de la Vall de Pop, Máximo Revilla, van preparar una jornada cultural per aquells que acudiren a rebre algun dels coneguts guardons o 'pastissets'. En aquest sentit vaig tenir la sort d'acompanyar als meus companys del Cine Club Pessic que en aquesta ocasió ens vam veure honorats amb el guardó fora de concurs 'Pastisset d'Or', en reconeixement a la trajectòria comarcal cinematogràfica d'aquest grup d'amics que programen pel·lícules no comercials i en Versió Original tant a Dénia com a Pedreguer desde fa molts anys.


El lliurament de premis va tenir lloc per la vesprada però la jornada començà al dematí amb una visita personalitzada amb al celler familiar ‘Bodegas Gutiérrez de la Vega’ on el seu propietari Felipe Gutiérrez de la Vega, acompanyat per la seva dona Pilar Sapena ens mostraren com elaboren els seus vins i ens van permetre fer un petit tast de part de la seva col·leció, on van quedar bocabadats per la qualitat dels vins dolços i espumosos.


Després d'aquesta enriquidora experiència i ja amb ganas d'obrir el pap vam poder gaudir de la gastronomia local amb una paella de muntanya amb bajoqueta i conill al restaurant del poble, acompanyada per plats típics de la zona, sepieta i fetge, sense oblidar la salsa d'ací, l'allioli. Allà també s'ajuntaren d'altres col·laboradors del Festival, com l'escultor de Benissa Quico Torres, que acudí acompanyat per la seva família i pel seu amic el ballarí i coreògraf Igor Yebra, que diumenge interpretà a l'Auditori de Teulada-Moraira un solo de dança inspirat en les peces que l'escultor ha realitzat amb un material innovador que es diu Krion i que ha desenvolupat Porcelanosa. Aquest 'Workshop' forma part del  projecte Trilogia3Arts que ha permet crear un fil condutor que enllaça i fusiona la fotografia, la gastronomia i la dança envers les escultures de Torres.


Ja descansats i plens, alguns dels presents gosaren d'anar al mirador per gaudir de les vistes de la vall. Ja arrribada l'hora tot el grup de premiats es concentrà a La Musical, el centre cultural del poble, on començà l'entrega de premis amb un concert a guitarra i flauta de Vicent Ballester i Maria José Clemente. Tot seguit l'alcalde recordà que fa vuit anys que el municipi ha aposat per la cultura, en aquest cas cinematogràfica. Enguany s'han arribat a presentar més de 240 curtmetratges al festival. El 'Pastisset d'Ametla', al curtmetratge més valorat pel jurat va anar a parar al l'obra 'Mater Salvatoris' del jove creador Marc Barceló. El 'Pastisset Solidari', patrocinat pel Fons valencià per la Solidaritat va ser pel curt 'Un lugar' d'Ivan Fernández. El guardó 'Pastisset d'Ametla Peluda' al curtmetratge en valencià'/català el tornà a guanyar 'Mater Salvatoris', i finalment  el 'Pastisset d'Aiguardent', al curtmetratge més valorat pel públic va anar a les mans de Javier Fresser per '17 años juntos'. Parcent contribueix així amb els seus 'pastissets' i el seu 'Curt al Pap' a donar a conéixer un altre tipus de cinema al món rural i a donar empemta e il·lusió als joves creadors.

next