MOCIÓ DE COMPROMÍS

Xixona es compromet a crear xecs per a consumir al comerç local

3/05/2021 - 

XIXONA. El grup municipal de Compromís per Xixona ha proposat, a través d’una moció defensada al Ple ordinari del mes de d’abril de l’Ajuntament, la posada en marxa per part del Consistori d’uns xecs municipals per a consum a l’hostaleria i comerç de Xixona, tal i com està fent-se en moltes localitats properes, amb l’objectiu final de donar suport a estos sectors de l’economia local que tant s’han vist afectats per la prolongació de la crisi sanitària provocada per la pandèmia.

El regidor i portaveu de Compromís, Joan Arques, ha assenyalat que "en juny de l’any passat ja vam proposar la creació, per part de l’Ajuntament, d’una plataforma web per al comerç local, a través de la qual els negocis del poble pogueren presentar els seus productes i ofertes. Els partits de l’equip de govern, PSOE i Cs, van votar en contra d’esta moció de Compromís, tot i que després sí que es va desenvolupar de cara a la Fira de Nadal una web per als expositors. Ens alegrem de que rectificaren i ara esperem que se sumen també a esta nova idea que volem aportar per a ajudar els comerciants".

Així mateix, el també regidor de Compromís, Lucas Sirvent, ha afegit que "l’Ajuntament ha de ser conscient de la situació que restaurants, bars i comerços han passat, així com de la reducció del poder adquisitiu de molta gent arran de la crisi econòmica, el que ha fet reduir la despesa de la clientela. És per això que proposem esta iniciativa, que complemente les ajudes que ja s’han donat, per a poder potenciar i reactivar el consum al nostre comerç local, aprofitant l’actual context de “desescalada” de les mesures restrictives al País Valencià".

El Ple del Consistori xixonenc va aprovar la moció de la formació valencianista amb 12 vots a favor (Compromís, PSOE, PP i Cs) i 1 abstenció (Més Xixona).

Noticias relacionadas

next
x