Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

INCOMPLIMENT DE TERMINIS

L'informe del secretari de El Campello sobre les subvencions nominatives continua sense resposta

11/03/2020 - 

EL CAMPELLO. L'incompliment dels terminis legals continua esguitant a El Campello. L'informe demanat per Compromís -amb el suport dels grups municipals PSOE, EU i Red- el dijous 6 de febrer al secretari sobre les subvencions nominatives -incloses dins dels pressupostos aprovats per majoria de l'equip de govern (PP, Ciutadans i Vox)- continua sense resposta a data de dimarts 10 de març. Una contestació que hauria d'haver aplegat deu dies després de la sol·licitud d'aquest informe: "Ja devia estar presentat, però, segons ens van comunicar, van elevar l'informe a consulta d'altra administració. Per tant, els hem deixat un poc de treva perquè puguen treballar, perquè ens van informar què estaven esperant que els donaren unes directrius, encara que no sé ben bé de què", trasllada la informació que actualment té Benjamín Soler, regidor de Compromís.

La intenció que té l'edil és la de "parlar amb el secretari aquesta setmana per veure com està l'informe, perquè nosaltres el vam dirigir al senyor secretari i, si ho ha elevat a altra administració, sembla que ell tampoc té clara la contestació", opina Soler. Si es donara la situació d'absència de resposta, Compromís va advertir sobre "la possibilitat de presentar un contenciós a l'aprovació definitiva dels pressupostos", desvetla. Un recurs contenciós que juga amb el rellotge corrent en la seua contra, ja que el termini per a poder presentar-lo és de dos mesos des que s'aproven els pressupostos i aquest retràs en la resposta de l'informe ja els resta un mes per a poder prendre mesures.

La llei marca, "des de fa algunes legislatures" -apunta Soler-, que les subvencions nominatives es van substituir per les de lliure concurrència -a excepció de casos concrets i puntuals on sí que podrien catalogar-se com a nominatives-. "És per açò que no entenem aquest canvi de criteri de la nit al dia; no existeix una justificació quan ja feia molts anys que treballàvem segons marca la llei i no hi ha cap motiu que justifique el fet de tornar a fer-les nominatives", exposa l'edil. I reivindica que aquesta conversió hauria de formar part de "les bases d'execució del pressupost, però no és el cas. Per tant, la documentació també seria errònia, la qual cosa vaig advertir en el plenari, perquè en la contestació del senyor secretari també informara al respecte".

La solució que proposa el portaveu de Compromís davant aquest error en la documentació és la de "tombar els pressupostos fins que se solucione el tema, deixant a banda la legalitat o la moralitat de presentar les subvencions nominatives; la documentació està incompleta, perquè haurien d'aparéixer juntament amb les altres nominatives, que sí que es troben a les bases d'execució", insisteix.

"Estem parlant de subvencions esportives, del fet que certs clubs es puguen veure beneficiats o perjudicats", comenta la possibilitat d'injustícia que presenten les nominatives. Entre els dos equips de futbol amb què compta El Campello, un partiria amb avantatge sobre l'altre per rebre una major quantitat de diners. "I el club que rep menys pressupost no té possibilitat d'optar a més", matissa. "I ho estem enfocant només al futbol, però, en realitat, la naturalesa fa referència a subvencions esportives, és a dir, destinades a associacions i clubs esportius del municipi. Abans es repartien seguint uns criteris públics i no entenem per què les han convertit en nominatives", reitera.

L'assumpte dels pressupostos pareix estar maleït a El Campello, ja que a l'anterior legislatura (2015-2019, curiosament amb Benjamín Soler [Compromís] com a alcalde) no hi va haver, datant els anteriors de l'any 2014. Els actuals es van aprovar, de manera inicial, en desembre, però es van haver de rectificar per un error en la documentació i per al·legacions presentades per la part opositora. Finalment, es van aprovar -amb possibilitat de tornar a ser rebutjats- a la sessió plenària extraordinària de febrer, on "se'ns van denegar les al·legacions sense cap motiu", denuncia Soler.

Noticias relacionadas

next
x