en el primer semestre de l'any

Les obres de Pierre Lemaitre, Vicent Borràs i Vicent Marco, entre les novetats de Bromera per a 2018

Els nous treballs de Rocio Bonilla i Leo Timmers destaquen entre les novetats infantils

29/12/2017 - 

VALÈNCIA. L’escriptor francés Pierre Lemaitre serà protagonista ja al febrer amb l’obra de novel·la negra Vestit de núvia, un thriller sobre l’assetjament, la venjança i l’amoralitat. A més, des de Bromera hi han anunciat la publicació d’Els colors de l’incendi, títol que constitueix la seqüela de la seua aclamada novel·la Ens veurem allà dalt, guardonada amb el Premi Goncourt i convertida en fenomen editorial a França. Aquest nou títol fusiona ficció i realitat, literatura popular i alta literatura en un còctel "molt cinematogràfic d’humor, ràbia i compassió", segons indiquen des de l'editorial.

Bromera també incorporarà al seu catàleg Què saps de Vidal Palau?, de Vicent Borràs, obra guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2017. Es tracta d’un relat pel qual desfila un univers variat de personatges, alguns dels quals tenen un nom propi destacat en el panorama literari del segle XX i "una presència inquietant" en la trama, com Gabriel Ferrater i Manuel Vázquez Montalbán. Un altre autor valencià amb presència destacada a les novetats de Bromera és Vicent Marco, que analitza en clau d’humor els records d’infantesa de la generació de lectors nascuts entre 1975 i 1992.

D’altra banda, hi ha dues novel·les "a cavall" entre la literatura d’adults i la literatura juvenil: Jo us salvaré a tots, d’Émilie Frèche, i L’estiu que vaig conèixer el Che, de Luigi Garlando, finalista del Premi Strega juvenil. El relat de Frèche combina els diaris íntims de tres figures –la protagonista, la mare i el pare– per a aprofundir en les arrels del reclutament jihadista. L’obra de Garlando, en canvi, uneix el present amb el passat, la Itàlia actual amb la biografia del Che Guevara i, per damunt de tot, la vida d’un nét i el seu avi.

Quant a la literatura infantil, el nou àlbum de Rocio Bonilla, Germans, un llibre per a parlar de la relació d’amor-odi entre germans. Es tracta d’un relat que es llig en ambdós sentits: si comencem la història en un sentit, descobrim per què tindre un germà és molest i també quins avantatges té; si la comencem en el sentit contrari, descobrim els inconvenients i les virtuts de tindre una germana. També per als lectors més menuts, Bromera incorpora a les seues prestatgeries Una casa per a Tom, de Leo Timmers, una història sobre un gat que es perd i viu mil aventures abans d’aconseguir tornar a casa.

Ja en el segon trimestre de 2018, altres novetats destacables són La senyora Osmond, un relat històric sobre traïció, llibertat i independència de la mà del guardonat escriptor John Banville, i Llops amb pell de gos, d’Hervé Le Corre, una novel·la negra d’escriptura precisa que mantindrà els lectors enganxats a les pàgines.


Noticias relacionadas

next
x