L'Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà

Jordi Raül Verdú recopila en 'Contalles de iaios i iaies' trenta rondalles del meridional valencià

23/03/2018 - 

ALACANT. Contalles de iaios i iaies (Edicions del Bullent) és un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques del meridional valencià: L'Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà. Una tasca amb la que Jordi Raül Verdú crea una historia al voltant de personatges que viuen aventures o desventures "alegres, tristes, meravelloses, costumistes o cruels"; i que se'n riuen dels límits de la "dura" realitat. L'obra ha guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Pel que fa a Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és mestre, escriptor, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els Estats Units, Andorra i a la seua terra. Va cursar estudis de Magisteri a l'Escola Universitària de València i actualment treballa al CEIP Real Blanc de Cocentaina. El periòdic Ciudad li va concedir el premi CAM Medi Ambient 2010, per la defensa i difusió del Medi Ambient. És un compilador de relats populars i autor de més de seixanta llibres, la majoria deliteratura infantil, entre els quals hi ha Els donyets del bosc (1992), El misteri del Montcabrer (1994), La xiqueta del Benicadell (2001), La velleta refranyera (2010), Les entranyes del Montgó (2012) o I conte contat... (2017). També està adaptant les rondalles d'Enric Valor per a lectors a partir de 8 anys.

La primera presentació del llibre serà el dimarts 27 de març de 2018 a les 19:00 hores a la biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia dins el cicle #EnVeuAlta. Acompanyaran a l'autor Joan Seguí (Conservador del Museu Valencià d'Etnologia) i Núria Sendra (editora d'Edicions del Bullent)


Noticias relacionadas

next
x