El lliurament tindrà lloc este dijous 12 de novembre

Els III Premis Lletraferit, més vius que mai

9/11/2020 - 

VALÈNCIA. 2020 tindrà Premis Lletraferit, tot i la pandèmia i les enormes dificultats associades a ella. Este dijous 12 de novembre es lliuraran els premis en les seues tres categories, en una gala d’entrega condicionada per les circumstàncies i ajornada a novembre, quan habitualment se celebra en juny, per Sant Joan.

Segons ha indicat el president del jurat, l’escriptor i crític literari Toni Sabater, enguany són quinze les obres presentades que han optat al Premi Lletraferit de Novel·la, guardonat amb una dotació econòmica de 5.000 euros i l’estatueta dissenyada per l’escultor Jaume Chornet, i al Premi Diafebus de Novel·la Juvenil, amb 1.500 euros i l’estatueta corresponent. Les obres guanyadores en les dos edicions precedents han sigut un èxit de lectors i de crítica: Narcís o l’onanisme, de Carles Fenollosa, i L’últim dels valencians, de Guillermo Colomer, de la qual acaba de publicar-se la segona edició (Premi Lletraferit 2018 i 2019);  i Les aventures del capità Boira a Eivissa i Formentera, de Tono Fornes i Santi Inocencio, i El traficant de nits, d’Ivan Carbonell (Premi Diafebus 2018 i 2019). Com és habitual, l’editorial Drassana publicarà les dos obres guanyadores poc després.

En paraules del mateix Toni Sabater: “Hem mantingut la participació a pesar de la incertesa i les dificultats, i la qualitat d’algunes obres presentades és més que destacable. La nostra alegria més gran és que els guardons seran per a dos grans novel·les, tant en el Premi Lletraferit com en el Diafebus, que seguiran contribuint a enfortir el nervi de les lletres valencianes”. El lliurament dels premis tindrà lloc el proper dijous 12 de novembre, en una gala que començarà a les 19:30 hores en el hall del Veles e Vents, presentada per la comunicadora Maria Fuster, amb totes les mesures sanitàries requerides i, enguany, sense actuació musical ni sopar posterior.

Joan Ignasi Alfonso, director d’expansió de Valencia Plaza, que coorganitza els III Premis Lletraferit, destaca la consolidació d’estos guardons que apleguen ja a la seua tercera edició: “Amb totes les dificultats de la pandèmia, seguim ferms en la nostra aposta decidida pel valencià i per la literatura valenciana”. 

En la gala, a més, s’atorgarà també el II Premi Lletraferit de Cultura Valenciana, que commemora la trajectòria del poeta i escriptor Josep Piera (Beniopa, 1947). El lletraferit de la Safor s’ha mostrat “molt satisfet per la distinció honorífica d’uns premis que estan renovant i aprofundint la qualitat del panorama literari valencià”. Després de la publicació dels assajos El llibre daurat (2018) i Els fantàstics setanta (IAM, 2020), i de la seua Poesia completa (IAM, 2019), l’escriptor prepara en l’actualitat una continuació de les seues memòries sobre el període de la fi del franquisme i la Transició. 

En definitiva, el dijous 12 de novembre la societat valenciana té una nova cita amb la literatura i la cultura valencianes en la gala dels III Premis Lletraferit, més vius que mai.

Noticias relacionadas

next
x