X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

mercat de música i arts escèniques firab!

El Diluvi, Júlia o l'obra teatral 'Cuzco': l'art valencià recala en la fira professional de les Illes Balears

24/09/2018 - 

VALÈNCIA. Des d'aquest dijous i fins al diumenge 30 de setembre arriba una nova edició de FiraB!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears. Enguany, en destaca a més la presència d'artistes de la Comunitat Valenciana i la col·laboració entre ambdues, degut que la Generalitat col·labora amb el festival en la mobilitat dels seus artistes. Així, en arts escèniques, la companyia Wichita Co. representarà Cuzco i en música actuarà El Diluvi  i Júlia.

La quarta edició de Fira B! se celebra a Palma entre el 27 i el 30 de setembre i l'organitza la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. Aquesta trobada té com a principals objectius "establir, consolidar i visibilitzar" el sector de la música i les arts escèniques a la comunitat; donar a conèixer les darreres i "més representatives" propostes dels artistes de les Illes Balears mitjançant una programació adreçada a programadors, artistes i públic en general.

En total, estan seleccionats en aquesta quarta edició 24 espectacles d'arts escèniques i 44 showcases de música, d'un total de 459 propostes rebudes; 202 d'arts escèniques -Illes Balears 74, Catalunya 44, País Valencià 28, resta de l'Estat 50, internacionals 6- i 257 de música -Illes Balears 149, Catalunya 67, País Valencià 11, resta de l'Estat 24 i internacionals 6.

D'altra banda, Fira B! es presenta com un espai de trobada per a professionals. En aquest sentit, l'organització espera l'assistència de més de 400 programadors, distribuïdors, gestors i altres professionals dels àmbits de la comunicació i de la cultura en general per tal de fomentar la promoció exterior dels artistes de les Illes, establir noves connexions entre els diferents col·lectius i provocar col·laboracions que vagin més enllà dels quatre dies que dura la trobada.

A més de totes les representacions i concerts, es duran a terme les Jornades Professionals amb dos grans eixos diferenciats: conferències i trobades, adreçades als agents culturals del sector de la música i les arts escèniques; i speedmeetings, trobades de curta durada entre els programadors i responsables d'espais assistents i els artistes interessats.

El menorquí Marco Mezquida i el guanyador d'un premi Goya Juan Gómez Chicuelo seran els artistes encarregats d'obrir la gala inaugural, el dijous 27 de setembre a les 22:00 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Mezquida i Chicuelo s'ajunten en aquest espectacle per a presentar el seu primer treball discogràfic, Conexión, un disc que neix fruit de la col·laboració entre el pianista menorquí, sempre a la recerca de nous reptes artístics, i el 'tocaor' de Cornellà, guitarrista de flamenc, que ha treballat amb Enrique Morente o Mayte Martín, entre d'altres. Un espectacle que els ha fet recórrer bona part d'Europa, Amèrica o el Japó, i que, ara, arriba a Palma, gràcies a Fira B!.

La cloenda de Fira B! serà el diumenge 30 de setembre a les 20:00 hores al Teatre Xesc Forteza amb l'espectacle Aüc-El so de les Esquerdes de la companyia Les Impuxibles, una creació de les germanes Clara i Ariadna Peya.

Cal destacar que tots els espectacles de música de FiraB! 2018 són gratuïts, tant els del Museu de Mallorca, com al Parc de la Mar i al Conservatori. Tots, llevat del concert inaugural de Marco Mezquida i Chicuelo que és de pagament i es poden adquirir les entrades al Teatre Xesc Forteza. Pel que fa als espectacles d'arts escèniques les entrades es podran aconseguir a través dels diferents teatres o espais on tenguin lloc les funcions. Els espectacles de carrer també són gratuïts.

Noticias relacionadas

next
x