el PP es suma a la moció com a proponent

Compromís proposa que Xixona es pronuncie en contra dels peatges a les carreteres a partir de 2024

25/05/2021 - 

XIXONA. El grup municipal de Compromís per Xixona ha proposat, a través d’una moció al Ple ordinari del mes de maig, que la corporació xixonenca es posicione en contra de les intencions del Govern espanyol de implantar peatges a les carreteres a partir de l’any 2024.

El regidor de Compromís Lucas Sirvent ha indicat que "el passat 6 de maig vam conéixer que el Govern central s’ha compromés amb la Unió Europea, a canvi de rebre els fons europeus de reconstrucció, a introduir el pagament de peatges per a poder circular per tota la xarxa estatal de carreteres, començant per autopistes i autovies, i acabant per les vies convencionals".

La moció de la formació valencianista, a la qual el PP s’ha sumat també com a proponent, emfatitza que "per a qualsevol administració, a l’any 2021, és imperatiu anar reduint l’ús del cotxe privat en la mesura del possible i incentivant el transport públic. No obstant això, la proposta que llança el Govern d’Espanya només aconseguirà reduir la mobilitat entre aquelles persones que no s’ho poden permetre, ja siga per la seua situació socioeconòmica, ja siga per la falta de comunicacions del lloc on viuen".

"Aquesta mesura, d’implantar-se, afectaria greument a una població com Xixona, amb un transport públic deficient i una gran dependència del transport de mercaderies per carretera com la que tenen les nostres indústries, que també es veurien afectades, tal i com han advertit les associacions de transportistes. A l’Estat espanyol li queda molt camí per fer abans de començar a gravar l’ús del vehicle privat. No pot ser que tot siga construir AVEs que només van i tornen de Madrid i ens oblidem de la resta. La transició ecològica, o és socialment justa, o no serà", ha afegit Sirvent.

Noticias relacionadas

next
x