Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

ATRACTIU PER A CAPTAR NOVES INVERSIONS

Compromís demana que els regants puguen reutilitzar l'aigua de la depuradora de Xixona

3/12/2020 - 

XIXONA. Reutilitzar l'aigua depurada. Una aposta de Compromís per Xixona que consistiria en donar una segona vida a les aigües provinents de l'estació depuradora (EDAR) del municipi, que podrien ser emprades per a regadiu. Però, a més de ser beneficiosa a l'àmbit mediambiental, aquesta mesura d'aprofitament de les aigües residuals pot entendre's com una oportunitat per a captar noves inversions en matèria d'indústria o agricultura. Un atractiu per al municipi que crearia "nous llocs de treball", interpreta Joan Arques, portaveu del grup municipal Compromís.

Aquesta proposta no és nova, ja que la formació va presentar una moció relacionada amb l'assumpte en 2016, la qual es va aprovar per unanimitat. "Ens sembla incomprensible que l'equip de govern no haja mogut un dit en aquest tema: ni s'ha interessat per la reutilització ni s'ha posat en contacte amb la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica per a conéixer les millores que s'han fet durant aquests anys", critica el regidor. I assenyala que "tampoc s'ha molestat en reunir-se formalment amb la nova Comunitat de Regants de Santa Bàrbara i l'Espartal, especialment interessada en poder aprofitar aquests cabals".

En aquesta ocasió, la formació valencianista ha tornat a portar la proposta a la sessió plenària del mes de novembre, on va recalcar a l'equip de govern xixonenc (format per PSOE i Ciudadanos) la necessitat de culminar les gestions pertinents per a poder reutilitzar l'aigua tractada a l'EDAR de la localitat. Una petició en consonància amb les obres que el Consell ha culminat recentment a l'estació depuradora de Sant Joan per a connectar-la amb el Pantanet de Mutxamel. D'aquesta manera, els regants de l'Horta de L'Alacantí podran fer ús d'aquesta aigua, que durant anys ha estat abocant-se al riu Sec.

En aquest sentit, Compromís insisteix en el fet que es convoque la Comissió de l'Aigua municipal per a poder tractar aquesta qüestió i d'altres propostes en matèria hídrica. "Valorem que açò és una conseqüència més d'un govern local que va sense rumb i que encara no ha donat a conéixer el seu programa de govern", recorda Arques, qui ha sol·licitat en diverses ocasions aquesta informació.

Noticias relacionadas

next
x