LA PROMESA VA SUPOSAR UNA BONIFICACIÓ DEL 95% DE L'ICIO

Compromís Xixona pregunta pels 16 llocs de treball que l'empresa de la planta solar havia de crear

16/07/2021 - 

XIXONA. Compromís per Xixona, a través del seu grup municipal al Consistori xixonenc, ha requerit a l’equip de govern local (PSOE-Cs) donar explicacions sobre la contractació dels 16 llocs de treball promesos per part de l’empresa que gestiona la central solar fotovoltaica “Turroneros”, ubicada en la partida de l’Espartal.

El regidor i portaveu de Compromís, Joan Arques, ha assenyalat que "durant el passat ple de juny vam preguntar als membres de l’equip de govern si tenien coneixement del grau de compliment per part de l’empresa titular de la planta solar de les 16 noves contractacions que es van prometre amb la seua construcció, la meitat d’elles, a més, destinades a joves menors de 25 anys. Hem de recordar que este compromís adquirit és el que va justificar que en setembre de 2019 l’Ajuntament li aprovara una bonificació del 95% en la quota del Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), al voltant d’1.000.000 €".

En 2018, l’Ajuntament de Xixona va incorporar diverses modificacions en les seues ordenances fiscals, entre elles, la reguladora de l’ICIO, per la qual es va incloure una nova bonificació de fins el 95% a favor de les construccions, instal·lacions o obres declarades “d’especial interés o utilitat municipal” per concórrer circumstàncies de foment de l’ocupació.

"Estem parlant d’uns llocs de feina molt necessaris, especialment pel que fa a la gent jove que pateix una taxa d’atur de vergonya i que, de no haver-se creat, no justifiquen la quantitat tan important de diners que la planta solar va deixar d'ingressar al poble i que podria destinar-se a obres pendents o serveis ben necessaris", han afegit des de la formació valencianista.

Noticias relacionadas

next
x