X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

LA JOVE COMPANYIA DE DANSA D'ALACANT ARRIBA A L’ESCORXADOR 

Tres coreografies de Sol Picó, Asun Noales i Gustavo Ramírez Sansano, sota un mateix 'Nexe'

12/09/2018 - 

ELX/ALACANT. El col·lectiu de la dansa és un dels més resilients del panorama cultural. Amb la plasticitat pròpia de la disciplina, fan moviments continus d’expansió, provant d’arribar al gran públic que sempre queda fascinat davant de les circumvolucions de ballarines i ballarins, però que li costa marcar en la seua agenda els espectacles que cada vegada més omplin les programacions dels diferents espais culturals.

Una de les darreres propostes en marxa va ser la creació de la Jove Companyia d’Alacant-Dansa, projecte que uneix el treball de professionals i joves que comencen, acollint sota el seu paraigües ballarins de la província i també d’altres països, endreçant un camí entre la formació i la professionalització.

Iniciativa del Teatre Principal d’Alacant i el seu director, Francesc Sanguino, a l’igual que la Jove Companyia de Teatre de l’Alacantí, esta vegada amb la conxorxa de l’Ajuntament de Sant Joan, la companyia agafava forma a finals de 2017, seleccionant ballarins i ballarines en col·laboració amb el Conservatori de Dansa José Espadero d’Alacant. En el grupo s’hi van incorporar també quatre dels ballarins becats per la companyia Otra Danza d’Asun Noales, provinents del curs estival “Dansa per a tots” del Projecte GoOD.

La primera producció de la Jove Companyia ha estat NEXOS, en col·laboració amb el Teatre Principal d’Alacant i la regidoria de cultura de l’Ajuntament d’Alacant. Un espectacle de dansa, però també la peça sobre la que gira un projecte que representa el present i el futur de la dansa al món. Dansa contemporània de la mà de tres coreògrafs consagrats: Asun Noales, Gustavo Ramírez Sansano i Sol Picó.

Tres peces independents: JUANA d’Asun Noales, RECORTES de Gustavo Ramírez Sansano i HASHTAG de Sol Picó, tres mirades molt diferents amb un origen comú: Alacant. Un espectacle que prova que l’art té la capacitat d’unir diferents sensibilitats, enfilar-les i oferir una experiència diferent, impregnada de talent, passió i, sobretot, de dansa.

El darrer 13 de maig es va estrenar a l’Autidori de Sant Joan, amb un gran èxit, i des d’aleshores que els seus responsables treballen en acomboiar la major quantitat d’empreses, fundacions, teatres, programadors…

Ara arribarà el torn d’Elx i Alacant, les altres dues ciutats que es troben en el cor de la companyia. Els proper 16 de setembre a l’Escorxador, Elx; el 6 d’octubre al Teatre Principal d’Alacant; seran les dues oportunitats de tornar a gaudir de l’elenc format per Mateo Amante (Cartagena), Alba Cerdeiriña (Elx), Raúl Francés (Onil), Rosanna Freda (Roma), Rocío Gisbert (Alcoi), Irene Maestre (Caudete), Berta Martí (Barcelona), Luis Martínez (Murcia), Olha Millionna (Ucraïna-Alacant), Estela Tartajo (Novelda), Angela Waidele (Novelda) i Yaiza Caro (Alacant).

Sota la direcció artística de la ballarina il·licitana Asun Noales, assistida per Carmela García, amb la direcció tècnica de José Manuel Cerdeiriña “Ciru”, fotografia de Germán Antón i producció de Raquel Molina.

Dotze joves artistes que fan seues les coreografies de Noales, Ramírez Sansano i Picó, demostrant que la dansa és, tal vegada, l’art que amb més força està fent seu el segle XXI a les comarques alacantines.

Noticias relacionadas

next
x