Hoy es 21 de noviembre

de la universitat d'alacant

#Refustejant, el concurs de tuits, memes i vídeos sobre aforismes de Joan Fuster

17/06/2022 - 

ALACANT. Considerat l'intel·lectual valencià més important del segle XX, els aforismes de Joan Fuster són proposicions en forma de màxima, sovint enginyosa, amb la qual s'enuncia un pensament o una asserció moral, filosòfica o científica. Aquest gènere va ser extensament cultivat per l'autor valencià, que el va portar a la màxima expressió en la literatura catalana.

La Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües, el Departament de Filologia Catalana i la Facultat de Filosofia i Lletres, proposa a l'alumnat demostrar el seu enginy publicant les seues creacions, que han de ser reinvencions o reinterpretacions dels aforismes de l'escriptor de Sueca. Dirigit als estudiants matriculats durant el curs acadèmic 2021-2022 a la UA i per a celebrar el centenari del naixement de l'escriptor valencià Joan Fuster (1922-1992), el Servei de Llengües, el Departament de Filologia Catalana i la Facultat de Filosofia i Lletres han convocat #Refustejant, el concurs de tuits, memes i vídeos sobre aforismes de Joan Fuster.

El concurs es farà mitjançant ús de les xarxes socials, de manera que forme part de les accions empreses per la UA per a celebrar l'Any Fuster. Consistirà en la creació i la publicació de tuits, memes i vídeos curts, amb reinterpretació mitjançant un text curt, una imatge o un vídeo un dels cèlebres aforismes de Joan Fuster. Les obres hauran de estar escrites en català i ser originals i individuals. Es concediran dos premis per categoria (tuits, mems i vídeos) de 120 euros i 80 euros. La convocatòria roman oberta fins al 3 de juliol.

Totes les publicacions estaran acompanyades de les etiquetes #Refustejant i #AnyFuster. Els tuits que reelaboren aforismes hauran de publicar-se en Twitter; els memes es podran publicar en Twitter, Instagram o Facebook; i els vídeos curts es podran publicar en qualsevol de les xarxes esmentades i obligatòriament en Tik-Tok, on també caldrà incloure l'etiqueta #estiktokat.

Sense cap mena de limitació en el nombre de creacions que es poden postular per persona, però cal emplenar un formulari d'inscripció una vegada per cada obra que es vulga presentar. L'assignació dels premis es farà d'acord amb la qualitat de les publicacions. Els treballs guardonats i aquells que aconseguisquen un mínim de qualitat seran compartits en els comptes en les xarxes socials del Servei de Llengües de la UA. El Departament de Filologia Catalana es reserva la possibilitat de publicar en la revista Capicua algunes de les obres presentades que puguen reproduir-se en format imprès.

Enguany, 2022, la UA s'uneix a les múltiples iniciatives que celebraran el centenari de l'intel·lectual valencià més important del segle XX: Joan Fuster (Sueca 1922-2022).

Noticias relacionadas

next
x