Amb el lema 'Hibridacions'

Quatre concerts faran de nexe entre Ensems i el Festival Contemporáneo d'Alacant

8/09/2020 - 

ALICANTE. L'Institut Valencià de Cultura i l'ADDA presenten la programació conjunta que farà de nexe entre el festival Ensems i el Festival Contemporáneo d'Alacant. Els quatre concerts que s'ofereixen en aquesta col·laboració tindran lloc a l'auditori de l'ADDA. L'Ensems més simfònic començarà el 10 de setembre a l'auditori de l'ADDA de la Diputació d'Alacant amb l'orquestra ADDA Simfònica, sota la direcció de Josep Vicent i amb un programa homenatge a Miguel Hernández que es podrà escoltar novament el 13 de setembre a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

El 23 de setembre, l'ADDA acollirà el concert d'Amores Grup de Percussió, que presentarà Dreizehn - Stockausen & Hildegarda, premi al millor disc de repertori en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2018. El 24 de setembre tindrà lloc el concert de Quintet Cuesta, amb un programa que inclou una obra de Clara Olivares encarregada per l'Institut Valencià de Cultura, Humo del mar. Per últim, el 26 de setembre, la Banda Municipal d'Alacant oferirà un programa compost per cinc obres, de les quals dues són estrenes: Alicante 11:19, d'Alfonso Lorenzo Gutiérrez, i Metatrón, de Sonia Megías.

Voro García, director d'Ensems, ha assenyalat que "estem molt satisfets d'haver aconseguit aquesta sinergia amb l'ADDA. D'una banda, perquè ens permet assolir la fita de la territorialització amb Ensems, que el porta per primera vegada des de València fins a Castelló i Alacant, i, d'una altra, perquè enceta una col·laboració que ens portarà a gaudir d'un Ensems més simfònic que mai i amb moltíssima qualitat tècnica i musical. Ensems és un espai de so i per al so, un festival de música per a tots els públics i enguany sumem la implicació de l'ADDA Simfònica, amb Josep Vicent al capdavant, un fet que és una mostra més de les hibridacions que destaquem en el lema d'aquesta edició".

Josep Vicent, director artístic d'ADDA i titular d'ADDA Simfònica, ha explicat que "el nostre territori ha estat històricament referència indiscutible de la creació contemporània i hi ha hagut una relació molt profunda entre compositors, directors, solistes, creadors en general, que han generat una escola valenciana compositiva amb persones que han sigut històricament molt transcendents".

Josep Vicent ha recordat, a més, que el Festival Contempóraneo d'Alacant durant molts anys va estar en el mascaró de proa de la programació contemporània d'Espanya: "Aquesta comunió entre el festival Ensems, indiscutiblement el festival de més transcendència de música contemporània ara mateix, i l'ADDA per a la promoció de la música de nova creació és imprescindible i una necessitat que fa justícia a les grans composicions que se segueixen realitzant. ADDA Simfònica ha d'estar al servei d'aquest procés creatiu, viu i actual, per això, per a mi, és un veritable luxe obrir el Festival d'Alacant i l'Ensems en els tres auditoris més emblemàtics del nostre territori".

Festival Ensems

La 42ª edició del festival Ensems, amb el lema Hibridacions, tornarà a portar a València les propostes més destacades de l'experimentació sonora i les músiques de nova creació. En la reprogramació dels continguts que ha tingut lloc després de la crisi sanitària de la COVID-19, finalment Ensems se celebrarà del 10 de setembre al 23 d'octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant. Hibridacions parla d'apropar la tradició a la creació actual, d'ajuntar formacions clàssiques amb altres de menys tradicionals i mesclar experiència i experimentació per a donar lloc a noves sonoritats.

Ensems també oferirà una mirada a la proposta transgressora del Proyecto Ocnos amb Niño de Elche. Aquest espectacle conviu amb una programació transversal amb espectacles internacionals i de proximitat, que juguen amb una altra de les claus d'aquesta edició d'Ensems, la territorialització, que s'ha aconseguit per la iniciativa de diferents institucions i que ha permés que enguany Ensems sone també a Alacant i a Castelló.

La programació d'Ensems tindrà lloc a diferents espais de la ciutat de València, incloent-hi el Palau de les Arts Reina Sofia com a espai principal, però amb espectacles també a La Nau, el Teatre Rialto i l'IVAM, a més dels concerts a Alacant i a Castelló. La imatge i el cartell de la 42a edició d'Ensems han estat a càrrec de la dissenyadora Patricia Bolinches. Tota la programació del festival ja pot consultar-se a la web.

Noticias relacionadas

next
x