X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

concert de música popular valenciana a múrcia

Pep Giemeno 'Botifarra' posa el peu al Carxe

17/07/2017 - 

IECLA. Pep Gimeno Botifarra va actuar aquest diumenge per la vesprada a la pedanía de Rapai, dins del terme municipal de Iecla, però de parla valenciana, a la comarca del Carxe, limítrof amb les Valls del Vinalopó. El concert, que va ser gratuït, forma parta de la decisió de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme d'iniciar accions de promoció del valencià en la comarca del Carxe en 2016

El motiu d'aquestes accions és la recomanació del Comité d'Experts de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries que encomanen al Govern Valencià que realitze accions que procuren la promoció de la llengua en aquells territoris que estan en governs regionals diferents però els parlants comparteixen la mateixa llengua.

El Carxe és una comarca de la Comunitat Autònoma de Múrcia, amb molts nuclis de població valencianoparlatns dels municipis de Iecla, Jumella i Favanella. 

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport inclou des de 2016 a aquests tres municipis de Múrcia com a destinataris de les ajudes per a la promoció i ús del valencià en l'àmbit municipal.

El concert es fruit de la col.laboració amb l'Ajuntament de Iecla i la Conselleria d'Educació. És la primera vegada que la música popular valenciana de Pep Gomeno Botifarra arriba per primera vegada a aquesta comarca valencianoparlant de Múrcia. A l'acte va asisstir el director general de Política Lingüística, Ruben Trenzano, i el president de les Corts, Enric Morera, entre d'altres.

Noticias relacionadas

next