Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Reuneix a productors i restauradors de la comarca

'Menjar bé a la Marina Alta', un diagnòstic sobre la gastronomia de la comarca

27/07/2019 - 

ALACANT. La presentació del llibre Menjar bé en la Marina Alta o Comer bien en la Marina Alta va reunir a Dénia als diferents agents implicats en el sector de l'agroalimentació i la gastronomia de la comarca. Aquesta obra incideix en el debat sobre el present i el futur de l'activitat lligada als productes de proximitat com a base d'una economia sostenible, pròspera i que beu d'una tradició, un patrimoni i una afany innovador que fan única la gastronomia de la Marina Alta.

Menjar bé a la Marina Alta va més enllà del que ofereix una simple guia, ja que és una útil orientació per a conéixer en quins llocs comprar, o degustar productes i plats de la gastronomia comarcal.  La seua principal contribució és oferir una fotografia fixa del sector gastronòmic i alimentari i principalment retrata, mitjançant elaborats reportatges, dues coses: l'existència d'una gamma de productes que poden conformar una despensa de primera qualitat amb oli. vi, cervesa, formatge, embotits...; i les dificultats de tota aquesta producció per a arribar al públic en un món en el qual grans cadenes de distribució encapçalen el mercat.

Un recent estudi del Consorci per a la Recuperació de l'Activitat Econòmica de la Marina Alta (Creama) ofereix una devastadora xifra: el 82% dels veïns de la comarca troba a faltar productes de la comarca en tendes i supermercats. Aquest és, segurament, el principal fet que frena el creixement de l'activitat productiva autòctona.

El director i l'editor d'aquesta publicació, Alfred Martínez, va defensar precisament la necessitat de recórrer el camí de valorar els productes de la terra i confia en què el llibre puga ajudar a dur-ho a terme. "La cuina d'un territori, siga tradicional o d'avantguarda, és una de les expressions culturals més pures i tenen un gran valor afegit: allò que ens fa únics respecte a la diferenciació turística gastronòmica", va senyalar. 

A més a més, va indicar que el paper de la societat és determinant a l'hora d'activar l'economia de la comarca, "els ciutadans tenim un paper fonamental a l'hora de fer créixer l'economia local, si consumim productes que es cultiven o s'elaboren al nostre territori, creem riquesa al nostre voltant".

Es van seure al costat d'ell dos experts que han col·laborat en l'elaboració de la guia. El cuiner i empresari Pep Romany, un dels grans difusors de la cultura culinària de la Marina Alta. Amb ells també es trobava l'enogastrònom Vicent Torres, especialitzat en el terreny de la viticultura, van posar com a tema més destacat l'existència d'una producció pròpia i diferenciada, així com la necessitat d'una major conscienciació entre la població per a afavorir el seu consum.

El periodista del diari digital La Marina Plaza, Sergi Garcia, va ser l'encarregat de la presentació d'aquest llibre. Garcia ha col·laborat també amb aquesta publicació mitjançant l'elaboració dels reportatges i servint també el projecte com a plataforma de difusió.

La presentació Menjar bé a la Marina Alta / Comer bien en la Marina Alta va tindre lloc al pati interior de l'hotel Chamarel de Dénia. Hi van assistir un centenar de persones i va comptar amb la col·laboració de la llibreria Públics, un dels punts on es poden adquirir els exemplars. 

El llibre que té un preu de 10€ es pot aconseguir en les llibreries i tendes dels diferents pobles i ciutats de la Marina Alta.

 


Noticias relacionadas

next
x