X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

EL TEATRE ARNICHES ACOLLIRÀ EL 28 DE NOVEMBRE EL LLIURAMENT DEL GUARDÓ I L’ESTRENA DE LA PEÇA 

L’obra F (El llibre de les cares) de Jovi Lozano-Seser guanya el ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia 2017’

21/11/2017 - 

ALACANT. El periodista, escriptor i comunicador Jovi Lozano-Seser (Ondara, 1979) ha estat el guanyador de la XVIII edició del ‘Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia, convocat des de l’any 2000 per la Diputació d’Alacant. L’obra F (El llibre de les cares), li ha servit per assolir aquest guardó, un treball al voltant del singular ecosistema comunicatiu que les xarxes socials han configurat en la societat actual.

La presentación de l’obra, a càrrec del diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, acompanyat del propi autor, li ha servit per a destacar “la rellevància del premi, creat l’any 2000 i dotat amb 3.000 euros, l’objectiu principal del qual és el foment i l’espenta del teatre en llengua valenciana”. Per la seua banda, l’escriptor ha assenyalat el fet de què el certamen dinamitza i posa en valor l’escena teatral, incentivant i encoratjant la creació de textos en llengua pròpia.

L’obra s’estrenarà el proper dimarts 28 de novembre, a les 20:00 hores, al Teatre Arniches d’Alacant, amb entrada lliure limitada a l’aforament del local. Tarannà Teatre serà la companyia encarregada de portar a escena la peça, aprofitant la jornada per fer lliurament del premi en mans de l’autor, Lozano-Seser. 12 han estat els treballs presentats en aquesta convocatòria, el que, segons el diputat provincial, és testimoni de la “bona salut de què gaudeix el premi, edició rere edició, mantenint un destacat nivel, tant en qualitat com en nombre d’obres presentades”.

Jovi Lozano-Seser va debutar dins del panorama literari fa set anys, amb Sis Contes i una novel·la incerta i Efectes Secundaris, Premi Soler i Estruch 2010. Des d’aleshores, s’ha endinsat també en la novel·la, Una història de ficció (2014), i en la barreja de gèneres, amb Últimes existències (2012), obtenint reconeixements com el Premi Ciutat de València 2011. L’exploració d’altres llenguatges narratius l’ha dut cap a d’altres disciplines creatives, com el cinema, el documental i el teatre.

Aprofitant l’esdeveniment de presentación del premi, Asencio a presentat l’edició de les dues últimes obres guanyadores del certamen, Arruïnats (2015) de Héctor Beltrán i Truc o tracte (2016) de Orland Verdú, acomplint amb el compromís de publicar bianualment els treballs guanyadors, com a part del premis, amb mil exemplars de cadascuna de les peces en circulació, distribuïdes en libreries i altres punts de venda.


next