Mar i Muntanya / OPINIÓN

Esperit de Nadal

24/12/2019 - 

ALICANTE. Es podria dir que sóc una sentimental. Haig de reconèixer que m’agrada el Nadal i tot el que en principi comporta. Més enllà defestivitat cristiana i del naixement de Crist per mi aquesta celebració em reconciliaun cop més amb la família. És moment de retrobaments, d’anar a l’aeroport a recollir  aquells que estimen i que no veiem tant, moment de tornar a la llar dels pares i de recordar com sempre anècdotes del passat. Temps per deixar que els vincles es tornen a arrelar i que els nouvinguts, sobretot els nous nascuts, ens deixen bocabadats i amb alegria alcor.

Temps per tradicions que podem seguir o no però que culturalment encara hi són. Montar el Betlem, preparar els regals, estrenar elsnebots, sopar o dinar tots plegats i aprofitar per parlar, per riure i ferbondat. Entre putxeros, pastissets de moniato i música de Nadal. Revisar comcada any els àlbums de fotos familiars i donar espai als que ja no estan perquèaixina ells també hi poden participar. I sobretot, i molt important, donarprotagonisme als infants. 

Per Nadal, cada ovella al seu corral

Dies de fred i sol per estimar i compartir. Per viure enessència el concepte de solidaritat. Per eixir a passejar amb les germanes i gaudir de les noves famílies que elles també han anat creant. Moments per tornar a creure encara que siga uns breus instants. Per sentir-me afortunada i riure en pensar que potser són les hormones les que estan parlant. Per decidir que enguany sí que acompanyaré a ma mare a la Missa de Gall. I al dia següent tots junts a dinar. I de bon matí, en pijama, a obrir regals. Per mi això és important, digue-li si vols esperit de Nadal. 

Encara recorde un anunci de televisió. Turrones el Almendro, vuelve a casa por Navidad. Cada vegada que el veia quan vivia foraja m’entraven ganes de tornar. Nostàlgies de temps passats. D’anar casa per casa per tot el poble a veure ties i cosines i quedar amb els amics que ja gairebé no veus mais. Per expressar de forma genuïna generositat. 

Els Nadals van canviant però potser, si volem, les bones intencions, els bons auguris, els nous projectes, els desitjos de sempre els podem tornar a formular. I qui sap, potser sí que hi ha moments màgics deveritat.

Bones festes. Anéu en pau! 

De Nadal i de Sant Joan només n’hi ha un cada any

Noticias relacionadas

next
x